Tarımda 'hümik asit için işbirliği

TKİ, TTKKMB ve Gübretaş çiftçiler için işbirliği yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Çiftçinin tarımsal üretimde verimliliğinin ve üretimde kalitenin artırılması amacı ile Türkiye'nin önde gelen iki dev kuruluşu işbirliği yapacak.

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğünün bir süreden bu yana ilgili tesislerinde üretim öncesi çalışmalarını sürdürdüğü hümik asitin tarımda kullanılması ayrıca TKİ'ye bağlı müesseselerde üretilen kömürlerin tarım kredi kooperatifleri aracılığı ile dağıtımı konusunda ortak çalışma yapılacak.

Bu çerçevede geçtiğimiz hafta içinde Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TTKKMB) ve Gübretaş tarafından oluşturulan "Hümik asit ve geliştirilecek diğer ürünler ile ilgili işbirliği" konulu üst çalışma grubu, hümik asitin tarımda kullanılması yönündeki çalışmalar için bir araya geldi.

Tarım Kredi Kooperatifleri, Bitki, Besleme ve Koruma Müdürlüğü, Bitkisel Üretim ve Değerlendirme Müdürlüğü, Kalite Denetim ve Müşteri Hizmetleri gibi kuruluş yetkililerinin de katıldığı toplantıda, hümik asitin tarıma sağlayacağı verim ve bundan sonra izlenecek yöntemler ele alındı.

Hümik asit projesinin tarımda kullanılması ile ilgili olarak açıklama yapan  Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, TKİ ile işbirliği yapmaktan mutlu olduklarını belirterek, tarımda verimliliğin artırılmasının amaçlandığı tüm projelere destek vereceklerini söyledi.

Kömür dağıtımı konusunda TKİ ile yapılacak olan işbirliği ile ilgili olarak da Yıldırım, şunları söyledi:

"Kışın bizim kooperatiflerimizin olduğu yerde ciddi kömür sıkıntısı oluyor. Bunların dağıtımını yapalım, kayıt dışılığı da engellemiş oluruz. Kömür konusunda mesafe almak istiyoruz. Yerli, kendi kömürümüzü satalım. İthal etmek yerine kendi kömürümüzü satarak insanımıza da istihdam yaratmış oluruz."