Tarımda Türkiye ile Afrika ülkelerinin iş birliği artacak

Türkiye'nin ve Afrika ülkelerinin üst düzey temsilcileri, tarım sektöründe iki ülkenin iş birliğini ve ticaretini geliştirmek için Antalya'da bir araya gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin ve Afrika ülkelerinin üst düzey temsilcileri, tarım sektöründe iki ülkenin iş birliğini ve ticaretini geliştirmek için Antalya'da bir araya gelecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında "Tarım Bakanları 1. Toplantısı ve Tarım İş Forumu" düzenlenecek.

Antalya'da 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek forumun ana teması, "Gıda Güvenliğinin Sağlanmasında Türkiye-Afrika Kırsal Kalkınma Ortaklığı" olarak belirlendi. Foruma, Afrika ülkelerinin tarım, kırsal kalkınma ve balıkçılıktan sorumlu bakanlarının yanı sıra büyükelçiler, uluslararası kuruluşlar ve özel sektör temsilcileri dahil olmak üzere 300'ü aşkın kişinin katılması bekleniyor.

Forum süresince, ülkeler arası tarımsal finansman ve krediler, tarımsal mekanizasyon ve sulama sistemleri, iklim değişikliği dayanıklılığı, tarımsal ticaret ve yatırım, tarımsal girdiler, tarımsal sanayi, gençlerin istihdamı gibi konular ele alınacak. Ayrıca, kırsal kalkınmada kadın, gıda ve beslenme güvenliği gibi konular masaya yatırılacak.

Hedef, tarımsal ürün ticaretinin artırılması

İş adamlarının ikili görüşmelerde de bulunacağı organizasyon çerçevesinde, Türkiye ile Afrika arasındaki ticari ilişkilerin, tarımsal ticaret hacminin ve yatırımların artırılması hedefleniyor.

Etkinlikler kapsamında, Afrika ülkeleri ve Türk tarımının tanıtıldığı sergiler açılacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yanı sıra ana paydaşları Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk Hava Yolları ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği olan etkinlik, Afrika ülkeleriyle forum ve bakanlar toplantısının bir arada yapılması bakımından ilk olma özelliği taşıyor.

Türk tarım sektörünün üst düzey temsilcilerinin katılacağı toplantı ve foruma, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de iştirak etmesi bekleniyor.

Hayvancılık sektörüne Suudi Arabistan ilgisiHayvancılık sektörüne Suudi Arabistan ilgisi