THY çift haneli büyümeyi yakaladı

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, şirketin bu yılın ilk çeyreğinden itibaren çift haneli rakamlara ulaşarak hızlı bir büyüme yakaladığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CNN Türk'te Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'e konuşan Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, geçtiğimiz hafta yolcu operasyonunu durduran Borajet konusunda THY standartlarını tutan pilot ve kabin memurlarını alabileceklerini belirterek, "Yolcuların mağdur olmaması için Borajet'in sattığı, bizim uçtuğumuz hatlarda bileti olan yolcuları THY olarak taşıyacağız. Borsaya açık bir şirketiz, Uçaklarını almak için anlaşma resmiyete dökülmedi. Filomuza uyarsa, ilgilenebiliriz" ifadelerini kullandı.

THY'nin büyük uçak alacak mı sorusuna yanıt veren Aycı, "Filodaki yaş ortalaması 6,5. Yeni havalimanı yükseldikçe Türk havacılığı yükselecek. Oradaki kapasite dev uçaklarla uçma imkanı sağlayacak. Burada A380, 747 gibi büyük kapasitelerden çok yeni nesil uzun menzilli A350 ve 787-9 gibi uçakların ihtimali daha yakın. Filomuzu yeni nesil uçaklarla büyütmemiz lazım. Sonra daha büyüklere bakacağız" dedi.

Son günlerde THY'nin Katarlı bir fona satıldığı idialarına ilişkin de açıklamada bulunan Aycı, "Şirketimizin yüzde 51'i borsaya açık. Böyle bir iddia referandum sırasında uydurulmuş bir şehir efsanesi" diye konuştu.

"Çift haneli büyüme var"

Geçen yılı 'mükemmel fırtına' olarak tanımlayan İlker Aycı, "Kriz 2015 sonunda başladı. Rusya pazarında büyük kayıplar yaşadık. 30 uçağımızı yere indirdik. Ancak bu yılın ilk çeyreğinden itibaren hızlı bir büyüme var. Nisan ayıyla birlikte 30 uçağımız tekrar uçmaya başladı. İkinci çeyrek rakamlarını paylaşamıyorum ama çift haneli büyüme var" şeklinde açıklama yaptı.

"Rusya daha ciddi toparlanacak"

Turizmin havacılık sektörüne olan etkilerine değinen Aycı, "Rusya'da güçlü bir geri gelme var. Bu bizim için sevindirici. Rusya toparlandı. Daha ciddi toparlanacak. Ayak seslerini duyuyoruz. Geçen yıl Ruslarla yaşanan uçak krizinde çok ciddi hissetmiştik. Geçen yıl yaşanan olaylar neticesinde bazı ülkelerde 'Türkiye'ye gitmeyin' diye riskli ülke ilan edildik. Turizm bu nedenle sekteye uğradı. Rusya vatandaşına yasak koydu. Bugün ise tam tersine teşvik eder duruma geldi. Hatlarımızı koruduk. Orada dayanarak. Pazara olan inancımızı ortaya koyduk. Asya'da özellikle uzak doğu tarafında bir toparlanma görüyoruz. Çin, Japonya, Kore'de toparlanma var" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir