TİSK’te Kudret Önen dönemi

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MEHMET KAYA

ANKARA-Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Kurulunda, Yönetim Kurulu Başkanlığına MESS Başkanı Kudret Önen seçildi. Başkanvekilliklerine ise TEKSTİL yönetim kurulu üyesi Nevzat Seyok ve ÇEİS Başkanı Tufan Ünal seçildi.

TİSK 26. Genel Kurul 3 Aralık günü çalışmalarını tamamladı. Genel Kurul’da, Temmuz 2014’te Tuğrul Kudatgobilik’in sağlık nedenlerini gerekçe göstererek ayrılmasının ardından Başkanlık görevini Yağız Eyüboğlu üstlenmişti. Seçimlere tek listeyle gidildi.

TİSK Genel Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu katılımıyla yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yağız Eyüboğlu, TİSK olarak yıl başında yürürlüğe girecek otomatik bireysel emeklilik katılımının maliyetleri artıracağı ve toplu sözleşmede işçilerin telafi ücret talebine yol açabileceğini kaydetti. Eyüboğlu ayrıca şirketlerin zor ekonomik koşullar altında, büyüme hedefinden çok küçülmemeye çalıştıklarının altını çizdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu genel kurulda yaptığı konuşmada, Türk-İş Genel başkanı Ergün Atalay’ın dile getirdiği 1600 TL asgari ücret talebini “mütevazi” olarak niteledi ve tarafların katılımıyla bir karar alınacağının altını çizdi. Müezzinoğlu, karamsarlığa kapılmamak gerektiğini, yaşanan dalgalanmanın hem küresel hem de iç nedenlere dayalı olduğunu belirterek, “Motivasyonumuzu bozmak veya karamsar cümleler kurmak, bu millete inanmamak, bu millete güvenmemektir" dedi. OHAL uygulamalarına ve KHK’lara karşı muhalefet sözcülerinin eleştirilerine değinen Müezzinoğlu, gündelik kriz veya sorunlardan dolayı fırsatçılık yapıldığını ileri sürdü.

Toplantıda konuşan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret konusundaki 1600 TL talebini yinelerken, bazı konfederasyonların kendisini haksız yere eleştirdiğini vurguladı. Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan da örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini, işveren sendikalarının örgütlülüğe önem vermesi nedeniyle işçi sendikalarının muhatabı olduğunu vurguladı. TESK Başkanı Bendevi Palandöken ise ekonomik olarak ülkenin kritik bir dönemden geçtiğini belirterek bütün paydaşların birlikte çalışması gerektiğini anlattı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke de OHAL kararının ardından TL’nin değer kaybının hızlandığını hatırlatarak, hükümeti OHAL’i kaldırmaya çağırdı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu da sanayileşmeden uzak bir ekonomi politikası uygulandığını belirterek, ekonomik sosyal konseyin toplanmamasını eleştirdi.

Genel Kurulda, vefat eden Eski TİSK Başkanlarından Refik Baydur da anıldı.

TİSK Yönetim Kurulu

TİSK 26. Genel Kurulunda, Ertuğrul Önen başkanlığında oluşan Yönetim Kurulu Üyeleri şöyle:
Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, Başkan Vekilliklerini Nevzat Seyok, Tufan Ünal. Üyeler; Dr.Ertan İren, Bekir Burak Uygunar, Necdet Buzbaş, Ali Cüneyt Arpacıoğlu, Celal Koloğlu, Rıza Kutlu Işık, Erhan Polat, Erol Kirespi, Hasan Özcan Aydilek, Celal Kaya, Özgür Burak Akkol, Av.Zekeriya Sancı, Metin Demir, Dr. Selim Yücel, M.Sinan Abeş, Nadir Yürüktümen, Eşref Akın, F.Fethi Hinginar, Adnan Çiçek, D.Solmaz Coşkun, Hüseyin Sözlü, İmran Okuşum, Dr.Mustafa Çöpoğlu.

Bu konularda ilginizi çekebilir