Türk kahvesi Latin Amerika yolcusu

Türkiye, Honduras pazarına Türk kahvesi ve lokum ile girecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomi Bakanlığı'nın UR-GE projesi kapsamında Honduras'tan gelen alım heyetini ağırlayan İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu, Honduras pazarına Türk kahvesi ve lokum ile girecek.

Honduras'tan gelen heyetin başında yer alan Guachicafe CEO'su Dora Oseguera, "Türk kahvesi ve lokumu çok özel ürünler. Bu kültürü biz de kendi ülkemizde yaygınlaştırmak istiyoruz. Honduras'taki insanlar kahveyi ve şekerlemeyi çok seviyor. Türk dizileri Honduras da oldukça popüler ve izleniyor, bu da Türk kahvesi ve lokumun konumlandırılmasında, pazarlanmasında fayda sağlayacaktır. Türk dizisinin yayınlandığı kanal ile görüşmeyi düşünüyorum. Bu kültürün tanıtımını Honduras'ta yine Türk dizileri ile yapacağız" açıklamasında bulundu.

Türk ürünlerinin ambalajlarının da oldukça etkileyici olduğunu ifade eden Oseguera, "Türkiye'deki ürünlerin kalitesi ve fiyatları da çok iyi. Paketleme olarak Türk ürünleri çok renkli ve ilgi çekici ayrıca oldukça yenilikçi. Latin Amerikalı üreticiler ambalajın önemini henüz kavrayamadılar" diye konuştu.

"Honduras Latin Amerika'nın merkezi"

Latin Amerika ülkeleri arasında Honduras'ın lojistik açıdan çok büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Oseguera, "Honduras jeopolitik açıdan Latin Amerika'nın merkezi konumunda. Bölgemize gelen ürünlerin birçoğu bizim ülkemizden yayılıyor. Türk ürünlerinin çoğunu denedim tadı çok güzel, denemelerde hepsinin tadına baktım hatta bazı ürünlerin hepsini yedim. Buradaki firmaların hemen hemen hepsinin yenilikçi ürünleri var" dedi.

"Bu pazar uzak deme şansımız yok"

Honduras'tan gelen alım heyetine ev sahipliği yapan İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, "Bu zor dönemde Honduras'tan böyle bir ekibi getirmek bizler için çok önemli. Ekonomi Bakanlığımızın Ur-Ge projesi kapsamında 2017 yılının ilk alım heyetini ülkemizde ağırladık. 2016 yılı içerisinde 19 ülkeden alım heyetlerini ülkemizde ağırlamıştık. Bu pazar uzak diyerek oralara gitmeme şansımız yok" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir