Türk ve Macar firmaları İstanbul'da bir araya geldi

Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongresi ve Fuarı'nda, 8 Macar firması ALX Hungary standında Türk firmaları ile bir araya geliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Macaristan'ın dış ekonomik ilişkilerine katkıda bulunmak ve Macaristan-Türkiye arasındaki ticaret hacmini artırmak amacıyla 2015 yılında kurulan ALX Hungary, 5. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı'na (ICSG 2017) katılıyor.

19-21 Nisan 2017 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarda yerini alan ALX Hungary, standında 8 Macar firmasını ağırlıyor.

Macar firmaları; akıllı şehir uygulamaları, akıllı elektrik, su ve gaz sayaçları ekipmanları, şebeke modernizasyon sistemleri, enerji depolama, akıllı ulaşım şebekeleri ve sistemleri gibi birçok ürün ve hizmetini ziyaretçilerle buluşturuyor.

Yeni iş fırsatları açısından fuarları önemsediklerini söyleyen ALX Hungary Genel Müdürü Galip Yılmaz, Macaristan'da kendi alanlarında öne çıkan sekiz firmayı ICSG 2017 Fuarı'nda Türk firmaları ile bir araya getirdiklerini söyledi.

Macaristan'ın hem yatırım hem ticaret yapmak isteyen iş adamları açısından birçok fırsat sunduğu kaydeden Yılmaz, "Macaristan coğrafi konum olarak Avrupa'nın ortası diyebileceğimiz tüm yolların kesişim noktasında yer almaktadır. Bu ülkenin teknoloji odaklı ve yenilikçi girişimcisini, eğitimi yüksek işgücünü ve yatırımcı dostu teşvik politikalarını dikkate aldığınızda Türk yatırımcısı için ideal bir ortam sunmaktadır. Özellikle su arıtımı ve akıllı şehir uygulamaları, yazılım ve web ürünleri, medikal sektörleri, gelişmiş kimya sanayisi, tarım ve hayvancılık sektörü ile Macaristan Türk işadamlarına hem kaliteli hem de rekabetçi fiyatlar önermektedir" diye konuştu.