Yatırımcı ilişkilerinde Avrupa ve Türkiye'nin en iyileri

Pan-Avrupa Yatırımcı İlişkileri Anketi'ne göre Türkiye'nin yatırımcı ilişkilerinde en iyi beş şirketi TAV Havalimanları Holding, Garanti Bankası, BİM Birleşik Mağazaları, Coca-Cola İçecek ve Vakıfbank oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'nin yatırımcı ilişkilerinde en iyi beş şirketi TAV Havalimanları Holding, Garanti Bankası, BİM Birleşik Mağazaları, Coca-Cola İçecek ve Vakıfbank olurken; Avrupa'da ise Deutsche Telekom AG yılın en iyi şirketi seçildi.

Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD) açıklamasına göre, yatırımcı ilişkilerinde mükemmeliyeti teşvik etmek ve tescillemek amacıyla Thomson Reuters Extel tarafından düzenlenen Pan-Avrupa Yatırımcı İlişkileri Anketi'nin 2014 yılı sonuçları açıklandı.

Araştırmaya 31 ülkeden, 2 bin 600 yatırım şirketinden 16 binin üzerinde profesyonel, 280 aracı şirketten 2 bin 500'den fazla analist ve dünya çapında kote olan şirketler katıldı.

Araştırmaya göre Türkiye'nin yatırımcı ilişkilerinde en iyi beş şirketi sırasıyla TAV Havalimanları Holding, Garanti Bankası, BIM Birleşik Mağazaları, Coca-Cola İçecek ve Vakıfbank oldu.

Türkiye'de "En İyi Yatırımcı İlişkileri Profesyoneli" TAV Havalimanları'ndan Nursel İlgen olurken, "En İyi Yatırımcı İlişkileri Yapan CEO" ise yine TAV Havalimanları'ndan Sani Şener seçildi.

"En İyi Yatırımcı İlişkileri Yapan CFO"nun BİM'den Haluk Dortluoglu seçildiği araştırmada, Akbank, Ülker, Ford Otosan ve Türkiye Halk Bankası diğer kategorilerde ilk beş içerisinde yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜYİD Başkanı Abdullah Orkun Kaya, yatırımcı ilişkilerinin Türkiye'de gelişen bir meslek olduğunu ve Türk şirketlerinin uluslararası seviyede uygulamaları ile dikkat çekmeye devam ettiğini belirtti.

Bunun önemli göstergelerinin uluslararası kuruluşlarca yapılan değerlendirme sonuçları olduğunu aktaran Kaya, şunları kaydetti:

"Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da pek çok şirket Türkiye sıralamasında yer alıyor. Dereceye giren tüm şirketleri, en iyi uygulamaları ile yatırımcı ilişkileri mesleği ve sermaye piyasalarının gelişimine yaptıkları katkılar için kutluyorum. Bu vesile ile özellikle finansal iletişimin önem taşıdığı dönemlerde yatırımcı ilişkilerine yatırım yapmanın önemini bir kez daha vurgulamak isterim."

Avrupa'nın "En İyi Yatırımcı İlişkileri Yapan Şirket"i Deutsche Telekom AG

Ankette Avrupa'nın en iyi yatırımcı ilişkileri yapan şirketleri de seçildi. Buna göre Avrupa'da "En İyi Yatırımcı İlişkileri Yapan Şirket" Deutsche Telekom AG oldu.

"En İyi Yatırımcı İlişkileri Profesyoneli"nin Vivendi'den Jean-Michel Bonamy olduğu ankette, "En İyi Yatırımcı İlişkileri Yapan CEO" Munich Re'den Joerg Schneider, "En İyi Yatırımcı İlişkileri Yapan CFO" da BT Group plc seçildi.

Thomson Reuters Extel Yönetici Direktörü Steve Kelly ise Extel oylamasının derinliği ve kapsamının her geçen gün arttığını bildirdi.

Yatırımcı ilişkileri profesyonelleri her geçen gün sıralamalarda daha büyük bir yarışla karşı karşıya kalsalar da Extel sıralamasında en yüksek seviyeye ulaşmak için çabaladıklarını vurgulayan Kelly, "Kazanan şirketlerin yürüttükleri yatırımcı ilişkileri programının şirkete nasıl bir katkı sağladığı da bunun bir göstergesi" ifadelerini kullandı.