'Yüzde 4'lük büyüme hızına ulaşılabilir'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ekonomi alınan tedbirlerin olumlu sonuçlarının görülmeye başlandığını, bu yıl için yüzde 4'lük büyüme oranının yakalanabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da katıldığı bir etkinlikte, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomide bu yıl bir canlanma beklendiğini belirten Elvan, "Bunun ilk işaretlerini, almış olduğumuz tedbirlerle, bu ay almaya başladığımızı ifade etmek istiyorum. Orta vadeli program hedeflerimizi koruyoruz. Önemli olan beklentilerdeki iyileşmedir. 2017 yılında yüzde 4 ve üzerinde büyüme hızına ulaşabileceğimize inanıyorum. Ekonomide bu potansiyel var" dedi.

İhracatta artış beklediklerini ifade eden Bakan Elvan, "2017 yılında ticaret partnerlerimizde kısmi canlanma söz konusudur. Bu da ihracatımızı olumlu yönde etkileyecektir. Avrupa Birliği, Rusya, İran ve Irak pazarlarına olan ihracatımızda artışlar bekliyoruz. Ayrıca turizm sektöründe de toparlanma bekliyoruz." diye konuştu.

Konuşmasında uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarını da eleştiren Elvan, "Fitch’in siyasi yönü ağır basan not indirim kararına rağmen, geçmiş tecrübelere bakıldığında Türkiye’nin büyüme performansının bu karardan olumsuz yönde etkilenmeyeceği ortadadır. Nitekim karar tarihinden sonra başta döviz kuru olmak üzere, makro ekonomik göstergelerde iyileşme olduğunu görmekteyiz. Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır. Vatandaşlarımız ve yatırımcılarımız herhangi bir kaygı içerisinde olmamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir