Zeybekci: 2017, ihracatta seferberlik yılı olacak

2017 yılının ihracatta seferberlik senesi olduğunu belirten Ekonomi Bakanı Zeybekci, mart ayında Cumhuriyet tarihi rekorunu kırmayı hedeflediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatta mart ayında Cumhuriyet tarihi rekorunu kırmayı umut ettiklerini bildirdi.

İzmir programına Ege Serbest Bölgesi içinde bulunan CMS Jant fabrikası'na yaptığı ziyaretle başlayan Bakan Zeybekci, firmanın sektöründe Avrupa'nın üçüncüsü olduğunu belirterek, kendisinin de iş dünyasından geldiğini ancak millete hizmeti siyasetle yapmaya devam ettiğini söyledi.

Zeybekci, 2002 yılında ödenen 100 liralık verginin 87 lirasının faize gittiğini, bugün ise bunun 10 liraya düştüğünü, bununla da mücadele ettiklerini dile getirerek, faizler aşağı düştükçe CMS gibi fabrikaların daha hızlı büyüyeceğine, Avrupa ve dünya lideri olabileceğine dikkati çekti.

"Cumhuriyet tarihinin rekorunu kıracağız"

Mevcut sistem içinde Türkiye'nin güçlü iktidarlar çıkarma konusunda zorlandığını, edilgen ve kontrol edilen bir konumdan kurtulamadığını kaydeden Zeybekci, anayasa değişikliğine yönelik halk oylaması sürecinde tartışılan sistemin herhangi bir partiyle ilgili olmadığını bildirdi.

"Bağımsız, güçlü, üreten Türkiye olmalıyız" diyerek sözlerine devam eden Bakan Zeybekci, "2017 ihracat seferberliği yılı, inşallah bu sene yüzde 10'un üzerinde artışımız olacak, mart ayında inşallah cumhuriyet tarihinin rekorunu kıracağız" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir