EKPSS tercihleri yarın alınmaya başlanacak

EKPSS sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yapılacak yerleştirmeler için tercihler yarından itibaren yapılabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yapılacak yerleştirmeler için tercihler 28 Ağustos-8 Eylül'de alınacak.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, yerleştirmeler için hazırlanan ve başvuru tarihleri arasında ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden yayımlanacak kılavuzunda, ilköğretim, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadrolar yer alıyor.

Tercih yapabilmek için adayların, 27 Nisan'da yapılan EKPSS'ye girmiş ve ortaöğretim mezunları için EKPSSP1, ön lisans mezunları için EKPSSP2, lisans mezunları için EKPSSP3 puanını almış olması, kura için tercihte bulunacakların ise 15-28 Mayıs'ta ÖSYM'ye başvuru yapmış olmaları gerekiyor. 

8 Eylül'e kadar devam edecek

Adaylar tercihlerini, 28 Ağustos-8 Eylül'de, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacak.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

Adaylar, süresi içerisinde internet üzerinden tercihlerinde değişiklik yapabilecek.

"ÖSYM aday şifrelerini kimseyle paylaşmayın"

Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifresini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekiyor. T.C. kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerde adayın kendisi sorumlu olacak.

Danıştay 12. Daire Başkanlığının 27 Haziran 2013 tarihli kararı gereğince, teknik hizmetler ve sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıflarına dahil adaylar, ibraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara (tekniker, teknisyen, hemşire, ebe, sağlık memuru, sağlık teknisyeni, sağlık teknikeri gibi) başvurmak istedikleri takdirde, EKPSS tercihlerinde, en üst öğrenim düzeyinden EKPSS'ye girerek elde etmiş oldukları puanlarıyla alt öğrenim düzeylerindeki kadrolara başvurabilecek.

Adayların eğitim bilgileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde (ais.osym.gov.tr) yer alıyor.  Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede bu bilgiler kullanılacak. 

Adayların, ais.osym.gov.tr adresinden eğitim bilgilerini kontrol ederek tercihlerini yapması gerekiyor.

Adaylar, aynı düzeyde birden fazla ortaöğretim/ön lisans/lisans eğitim bilgisini Aday İşlemleri Sistemi'ne kaydını sağlayabilecek. Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan program veya alanlarına (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabilecek.

Aday İşlemleri Sistemi'nde eğitim bilgileri eksik veya hatalı olan adaylar ile Danıştay 12. Daire Başkanlığının kararı gereğince alt öğrenim düzeyindeki kadrolardan tercih yapabilecek durumda olanlardan Aday İşlemleri Sistemi'nde alt öğrenim düzeyine ilişkin eğitim bilgisi yer almayanlar, 28 Ağustos-8 Eylül'de (8 Eylül 2014 günü saat 16.00'ya kadar resmi iş günlerinde ve resmi iş saatlerinde) sınav koordinatörlüklerinden bu bilgilerinin sisteme kaydını yaptırabilecek. Bu bilgilerin sisteme işlenebilmesi için de adayların, sınav koordinatörlüklerine giderken öğrenim durumlarını gösterir resmi belgelerinin aslını veya onaylı bir örneğini yanlarında bulundurmaları zorunlu olacak. Tercih işlemleri için aday tarafından ÖSYM'ye gönderilen mezuniyet veya öğrenim durumu belgeleri işleme alınmayacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir