İstanbul “notaların başkenti” olacak

Pink Martini yarın Volkswagen Arena’da, Dianne Reeves 18 Nisan’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde, Ksen ija Sidorova ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ise 19 Nisan’da İş Sanat’ta sahne alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbullu sanatseverler, yarın ve önümüzdeki hafta içinde, dünya müzik sahnesinin farklı türlerde sevilen isimlerini dinleme olanağını bulacaklar. Türkiye'de de geniş bir hayran kitlesine sahip olan Pink Martini, Grammy ödülüne 5 kez değer bulunan Dianne Reeves ve akordeonun yükselen yıldızı Ksen ija Sidorova kentimizde ard arda dinleyebileceğimiz sanatçılar. Müzikseverler Pink Martini grubuyla yarın Volkswagen Arena’da buluşurken, Dianne Reeves “Garanti Caz Yeşili” kapsamında 18 Nisan’da Zorlu PSM’de, Ksen ija Sidorova ise 19 Nisan’da İş Sanat’ta sahne almaya hazırlanıyor.

“Aşkım Bahardı”yı seslendirdiler

Albümleri ülkemizde de beğeni toplayan Pink Martini, hafta sonunda birkez daha İstanbullu sevenleriyle buluşuyor. Yeni albümleri “Je Dis Oui”nin Avrupa turnesi kapsamında ülkemize gelecek olan grup, Pasion Turca Organizasyonu’yla, yarın akşam saat 21.00’de sahne alıyor. Kendilerini “Dünyanın değişik köşelerinden melodileri ve ritimleri bir araya getirip, modern bir formda sunan müzik arkeologları” şeklinde tarif eden topluluk, “Je Dis Oui” albümünde bir dönemin sevilen şarkılarından “Aşkım Bahardı”ya da yer veriyor. Samurayların aşk şarkılarından 1930’ların Küba müziğine, Fransız şansonlarından Brezilya sokak şarkılarına uzanan geniş bir repertuara sahip olan ekip, İstanbul’da Storm Large’ın vokaliyle sahne alıyor.

Âdeta “Grammy koleksiyonu” yapıyor

Müzikseverler, gelecek hafta ise 5 Grammy ödülü sahibi caz şarkıcısı Dianne Reeves’le buluşuyor. Kariyerinin 40. yılını kutlayan Reeves, 18 Nisan akşamı 21.00’den itibaren sahnede. Gençlik yıllarında Chicago’da trompetçi Clark Terry tarafından keşfedilen, solo kariyerine 1987’de yayınladığı kendi ismini taşıyan albümüyle başlayan ve günümüze kadar 18 albüm yayınlayan Dianne Reeves, müzik otoritelerince “Dinah Washington ve Carmen McRae gibi caz müziğin efsane isimlerinin izinden giden bir ses olarak” tanımlanıyor. 6 dalda Akademi Ödülü adaylığı bulunan George Clooney filmi “İyi Geceler ve İyi Şanslar”da caz şarkıcısı olarak kamera karşısına da geçen ABD’li sanatçı, bu filmde seslendirdiği şarkıyla “En İyi Caz Vokali” dalında Grammy kazandı. Arif Mardin’le işbirliği yaptığı 2003 tarihli albümü “A Little Moonlight” la “En İyi Caz Vokal Performansı” dalında bir Grammy daha alan Reeves, bu ödülü 2001’de de canlı albümü “In the Moment – Live In Concert”le kazanmayı başardı. Reeves, son olarak 5 yıl aradan sonra yayınladığı “Beautiful Lie” albümüyle 2015 yılında bir kez daha Grammy aldı. Sanatçı, kariyeri boyunca pek çok ünlü cazcıyla çalışma imkânı buldu.

AKORDEONLA KLASİK MÜZİK KEYFİ

İş Sanat’ın da önemli bir konuğu var: Ksenija Sidorova. Letonyalı akordeoncu, Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde Bizet’nin “Carmen”inin ve Piazzolla'dan eserlerin yorumlayacağı bir programla 19 Nisan'da İstanbul'da. 8 yaşında akordeona başlayan Sidorova, eğitimine Londra’da devam etti. Sidorova, halen “Between Worlds” isimli trio projesi kapsamında Avi Avital ve Itamar Doari ile çalıyor.