İstanbul’da ve Tekirdağ’da oda müziğiyle kanatlanın

6. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali 28 Şubat’a, 2. Bisanthe Oda Müziği Festivali ise 11 Şubat’a kadar sürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NERMİN SAYIN

Oda müziği bambaşkadır... Orkestraların her biri virtüöz sanatçıları, birbirleriyle uyumlarına güvenmiş; nadide repertuarları seslendirmek üzere öne çıkmışlardır ve dinleyiciye doya doya alkışlayacağı anlar vadederler. Ne mutlu ki şu sıralar hem İstanbul’da hem Tekirdağ’da birer oda müziği festivali sürmekte. Hafta içinde Berlin Filarmoni Solistleri ile Özgür Aydın’ın nefis Beethoven, Schnittke, Schubert ve Brahms yorumlarıyla açtıkları -Hele Schnittke neydi öyle! Fırtına!- 6. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, 28 Şubat’a kadar devam ediyor. Tekirdağ’ın sanatsever belediyesi Süleymanpaşa’nın açılışında dünyaca ünlü kemancımız Cihat Aşkın ve Orkestra İstanbul’u ağırladığı 2. Bisanthe Oda Müziği Festivali’nde ise son 2 konser: Trio Barcarol 10 Şubat’ta, Brassolist 11 Şubat’ta, NKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda ücretsiz olarak Tekirdağlıları ve hafta sonu Trakya’ya uzanacak seyyahları klasik müziğin büyülü evrenine davet ediyorlar.

Ya İstanbul’da neler dinleyeceğiz, diye sorduğunuzu duyar gibiyim. En yakın konser, 13 Şubat’ta tiyatro şarkıları ağırlıklı bir repertuarla Camerata Trajectina’dan. Ardından, 15 Şubat’ta bu kez Duo Laudate var. Anadolu Nefesli Beşlisi, Mimar Sinan Kontrbas Quartet & İpek Mine Sonakın konserlerinden sonra, kapanış Camerata İstanbul Brass Ensemble’dan. Hadi, müziğe...

        

BAROKTAN TİYATRO ŞARKILARINA

İstanbul’daki festivalin gelecek hafta programında iki konser var. 1974’te, bu haftaki “Hafta Sonu Mola”mız Utrecht’te kurulan Camerata Trajectina, 17. yüzyıl sahne müziğinden örneklerden oluşan repertuarıyla 13 Şubat akşamı Grand Pera’da olacak. Haftanın diğer konuğuysa şancı Laszlo Keringer ve gitarist-soprano Orsika Toth’tan oluşan Duo Laudate Macar ikili, 15 Şubat’taki konserlerinde baroktan romantiğe geniş bir skaladan eserler seslendirecek. Duo Laudate’nin konseri, Surp Levon Kilisesi’nde gerçekleştirilecek.

        

VEDA BRASSOLİST’TEN

Tekirdağ’da festivalin kapanış gecesinin konuğu, 2014’te, İstanbulDevlet Opera ve Balesi Brass sanatçılarıtarafından kurulan Brassolist olacak. Konser, 11 Şubat’ta.

Bu konularda ilginizi çekebilir