Elektrik perakendecisi Bisen ‘takım enerjisi’ satacak

Elektrik perakendecisi Bisen, 'takım elektriği' planıyla, abone taraftara, 'Elektriği benden indirimle al, abonem ol, takımın da kazansın' diyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL (DÜNYA) - Elektrik piyasasındaki liberalleşmenin ortaya çıkardığı 'bağımsız elektrik perakendecisi' şirketlerden bir olan Bisen, abone sayısında büyük hedeflerle işe başladı. Şu an itibariyle 3 bin abonesi var. Yıl sonuna kadar 20 - 25 bin aboneye ulaşmayı hedefliyor, ancak, asıl hedefi milyonlarca elektrik tüketicisi... Bu konuda indirim kampanyası en önemli kozu. Yüzde 10 indirimle abone yapıyor. Şimdilik açıklamadığı başka kampanya planları da var.

Bisen Enerji'nin CEO'su Mesut Alparslan, birisinin ön bilgisini verdi. "Elektriğini takımından al' projesi başlatacağız. Bazı takımlara teklifler sunduk. Öncelikle yerel takımlardan başladık. İlk olarak da Bursaspor'la temasa geçtik. Anadolu kulüpleri de gelir elde etsin istiyoruz" dedi.

'Fenerji' gelebilir

Şirketin acenteleri ile çalışanlarının katıldığı toplantıda gazetecilere bilgi veren Bisen Enerji Genel Müdür Yardımcısı Arif Akşam da "Kulüplerle marka birlikteliği yapacağız. Tüketici bizim yapacağımız toplam indirimin bir miktarını takımına aktarmış olacak. Proje yaygınlaşabilir. Hatta cep telefonu operatörlerinde olduğu gibi kulüp onay verirse 'Fenercell' gibi 'Fenerji' de olabilir. Burada işin esprisi şu. Abone hem kendisi indirimli elektrik alıyor hem de takımı her ay para kazanıyor" diye konuşu.

Kampanyaların devam edeceğini, 'güz kampanyası' adıyla yeni bir kampanyayı önümüzdeki günlerde basın toplantısıyla duyuracaklarını belirten Bisen CEO'su Alparslan, "Elektrikte çıtayı yüzde 10 indirime çıkaran biziz. Sabit fiyat vermiyoruz. Devlet elektriğin fiyatını ne açıkladıysa onun yüzde 10 altında veriyoruz. Çünkü biz müşteriyle ömür boyu evlenmek istiyoruz. Şu anda iddialıyız. 1 numara olmak istiyoruz" dedi.

Mahallenin abisini buluyor

Alparslan, perakende elektrik satan şirketler arasında altyapısı en hazır olan şirket haline geldiklerini belirterek, "16 banka ile anlaşma yaptık. 20 bin 549 banka şubesi ve 15 bin 453 ATM noktasında Bisen faturası ödenebiliyor. 44 ilde 244 şube ile varız. En geniş ödeme noktasına sahibiz. Şubelerimiz 'mahalenin abisi' diye tabir ettiğimiz tanıdık kişiler. O yüzden müşteri acenteye gittiğinde her sorununu çözebiliyor" dedi. Alparslan 3 bin aboneyi geçtiklerini de sözlerine ekledi. Pazar hakkında bilgi veren Bisen Danışmanı Hüseyin Timur ise dağıtım şirketlerinin perakende uzantısının 'yerel' çalıştığına vurgu yaparak "Tam rekabet yok" dedi.