Emniyet'te büyük operasyon

Çok sayıda ilde 'paralel yapı' iddiasıyla operasyon başlatıldı. Polis müdürleri dahil 55 kişi gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye, güne büyük bir operasyon haberi ile uyandı. Sahur vaktinde başlatılan operasyonlar için İstanbul başta olmak üzere 22 ilde eşzamanlı olarak harekete geçildi. Paralel yapı iddialarına yönelik gerçekleştiği bildirilen operasyonlarda 55 gözaltı var.

Terörle mücadelenin yürüttüğü ilk operasyonda 40 gözaltı bulunuyor. Organize suçlar bölümünün yaptığı ikinci operasyonda ise 15 gözaltı yapıldı. Operasyon çerçevesinde eski İstanbul istihbarat müdürü A. Yılmazer'in evinde de aramalar yapılıyor.

Operasyonlardin birinin 'Selam Tevhid' soruşturmasını yürüten polislere yönelik olduğu belirtilirken, eş zamanlı diğer operasyonun da yine telefon dinlemeleriyle ilgili olduğu kaydedildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, kontrolün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'ne getirildi. Şüphelilerin, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yasa dışı dinleme yapmak ve sahtecilik' suçlarına karıştıkları iddia edildi.

47-001.jpg

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ö.K. gözaltına alındı

Operasyon kapsamında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ö.K. gözaltına alındı. Polisler tarafından evinden alınan Ö.K. doktor kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Ö.K, 17 ve 25 Aralık operasyonları sırasında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Bu arada, operasyonda gözaltına alınan polislerin, Halkalı ve Alibeyköy'deki polis lojmanlarında bulunan evlerinde aramaların sürdüğü bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir