Emsal kaydırıldı, inşaatlar yasallaştı

Esenyurt ilçesi 1/5000 ölçekli TEM Güneyi Nazım İmar Planları hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı 1/5000 Ölçekli Esenyurt TEM Güneyi Nazım İmar Planları, CHP grubunun "ret" oylarına rağmen AK Parti grubunun "evet" oylarıyla Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçti.

Esenyurt'taki sorun, emsal kaydırması olarak anılan yöntemle çözüme kavuşturulacak. Buna göre, Esenyurt'taki boş alanların inşaat hakları, kat fazlası olan konut alanlarına kaydırılarak yasallık kazanacak.

Durdurulan inşaatlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin onayladığı emsallere göre yeniden başlayacak.

CHP'lilerin protestosu

Kabul edilen bu komisyon raporuyla Esenyurt'taki kaçak inşaatlara ruhsat verilerek yasallaştırıldığını savunan CHP'liler ise protestoda bulundu.

Saraçhane'deki belediye binası önünde gazetecilere açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP'li belediye meclis üyelerinin, içeride, yapılan işin hukuksuzluğunu ve yaşanan mağduriyetleri artıracağını açık bir şekilde ifade ettiğini kayderek, AK Partililerin ise büyük bir dirayetle hukuksuzluğu ve yanlışı geçirmek için ellerinden geleni yaptığını öne sürdü.

Salıcı, amaçlarının Esenyurt'ta mağdur olanların mağduriyetlerinin bu şekilde giderilemeyeceğinin duyurulması ve Türkiye'nin süreçten haberdar edilmesi olduğunu söyledi.