‘En Sağlam Defans Ödülleri' sahiplerini buldu

Esma Sultan da düzenlenen "LASSA En Sağlam Defans Ödülleri" dün akşam sahiplerini buldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Brisa, Türkiye Spor Yazarları Derneği(TSYD) ve Digiturk işbirliğiyle düzenlenen ‘LASSA En Sağlam Defans Ödülleri’, 27 Ağustos Çarşamba akşamı Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Futbol ve müzik şölenine dönüşen gece, spor, sanat ve medya camiasından birçok ünlü ismi bir araya getirdi.

2013-2014 sezonunda ‘En Sağlam Defans’ seçilen futbolcular, ödüllerini, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi defans oyuncularından kabul edilen, AC Milan ve İtalyan Milli Takımı’nın efsanevi kaptanı Franco Baresi’nin elinden aldı.

Ödül töreninin ardından, dünyaca ünlü İtalyan sopranolardan oluşan Incanto Soprani d’Italia konuklara Boğaz’ın muhteşem atmosferinde bir müzik ziyafeti sundu.

Türkiye lastik sektörü lideri Brisa’nın Lassa markasının Türkiye Spor Yazarları Derneği(TSYD) ve Digiturk işbirliğiyle düzenlediği “Lassa En Sağlam Defans Ödülleri”nde, 2013-2014 sezonunda “En Sağlam Defans” seçilen futbolculara ödülleri, 27 Ağustos Çarşamba akşamı Esma Sultan Yalısı’nda yapılan bir törenle takdim edildi.

Gecenin Onur Konuğu, İtalyan defans efsanesi Franco Baresi

Dünya futbolunda defans oyununa yeni bir stil getiren ender futbolcular arasında kabul edilen; futbolu bıraktıktan sonra 6 numaralı forması 20 yıl emek verdiği Milan Kulübü tarafından müzeye kaldırılan ‘Il Capitano (Kaptan)’ Franco Baresi, “Lassa En Sağlam Defans” Ödül Töreni’ne Onur Konuğu olarak katıldı.

2013-14 sezonu boyunca tarafsız ve bağımsız bir şekilde, taraftarlardan aldığı oylarla en fazla sayıda ‘En Sağlam Defans’ seçilen Galatasaray’dan Semih Kaya, Fenerbahçe’den Bekir İrtegün ve Egemen Korkmaz ile Trabzonspor’dan Mustafa Yumlu’nun ödüllerini futbol efsanesi Franco Baresi takdim etti.

Türk futbolunu yakından takip etmeye çalıştığını belirten Baresi, "Biliyorum ki, Türkiye'de çok iyi defans oyuncuları yetişiyor. “Lassa En Sağlam Defans” ödüllerinin genç oyuncuları cesaretlendireceğine eminim. Taraftarların oylarıyla “yılın en sağlam defans oyuncusu” seçilen genç arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

Bayman: “Bu geceyi tüm zamanların en sağlam defans oyuncularına ithaf ediyorum”

Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman da “Lassa En Sağlam Defans” organizasyonunu ilk kez 2011 yılında Digiturk işbirliğiyle hayata geçirdiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Toplam 75 hafta ve 675 maç boyunca her renkten taraftar, en iyi defans oyuncularını seçmek üzere SMS ile oy kullandı. 3 sezonda toplam 497 En Sağlam Defans oyuncusu seçildi. Bu sayede bir yandan defans oyuncuları ile taraftarlar arasındaki bağın güçlenmasine katkı sağlarken, öte yandan bugüne kadar futbol oyununda belki de biraz gölgede kalan defansif çabaları ödüllendirme olanağı bulduk."

Projeyi oluştururken en önemli kılavuzun, Lassa’nın marka konumlandırması olduğunu vurgulayan Bayman, “En Sağlam Defans” oyuncularının taraftarlarca bu şekilde takdir edilmesi, futbolun içinde var olan bir marka olarak bizi mutlu ediyor. Bu geceyi, futbola gönül vermiş, tüm zamanların en sağlam defans oyuncularına ithaf ediyorum” dedi.

InCanto’dan Boğaz’da muhteşem konser

Ödül töreninin ardından İtalya’nın ünlü soprano gruplarından InCanto, konuklara Boğaz’ın muhteşem atmosferinde bir konser verdi. Bugüne kadar Andrea Bocelli, Michael Balton, Seal, James Blunt gibi dünyaca ünlü isimlerle birlikte çalışmış olan grup, İtalyan klasiklerinin yanı sıra günümüz caz ve pop şarkılarının uyarlamalarından oluşan bir repertuar seslendirdi. Rossella Ruini, Francesca Romana Tiddi, Laura Celletti ve Claudia Coticelli’den oluşan InCanto Soprani D’Italia, konuklara unutulmaz bir gece yaşattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir