En yenilikçi uygulamalara ödül

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) tarafından düzenlenen "İnovatif Sürdürülebilirlik Uygulamaları Yarışması"nda kazananlar belli oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - SKD tarafından, inovatif uygulamalarla sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunan iyi uygulamaları ödüllendirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen "İnovatif Sürdürülebilirlik Uygulamaları Yarışması"nda kazananlar belli oldu.

Ödüller, ana sponsorluğunu Vodafone’un, destek sponsorluğunu Brisa’nın yaptığı ödül töreni ile sahiplerine verildi. İstanbul’daki İngiltere Konsolosluğu binasında düzenlenen törene iş dünyası, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcilerinin yanı sıra İngiltere Başkonsolosu Leigh Turner da katıldı. Törende, Futurist Ufuk Tarhan’ın iş dünyasının geleceği konusunda yaptığı vizyoner konuşma büyük ilgi topladı.   

Büyük Şirket kategorisinde 3, KOBİ kategorisinde 1 firma ödül kazandı

İnovatif Sürdürülebilirlik Uygulamaları Yarışması’nda, "Büyük Şirket" kategorisi "Çevresel İnovatif Uygulama" dalında TAV Havalimanları Holding, "Ekonomik İnovatif Uygulama" dalında Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım, "Sosyal İnovatif Uygulama" dalında Enerjisa Enerji Hizmetleri ödül kazandı.

"KOBİ" kategorisinde "Çevresel İnovatif Uygulama" dalında Ege Orman Vakfı Ağaçlandırma ve Ağaç Ürünleri İktisadi İşletmesi (EGEVAK) ödül  kazanırken "Ekonomik İnovatif Uygulama" ve "Sosyal İnovatif Uygulama" dallarında ödüle layık firma bulunamadı.

Yarışmada finale kalan 14 firma SKD İnovasyon Çalışma Grubu tarafından belirlendi. Finalistler; üniversite, basın ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi ve kazananlar belli oldu.


Molinas: "İlk kez inovasyonla-sürdürülebilirlik kavramlarını birleştiren uygulamalar ödüllendirildi"

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan SKD Başkanı Galya Frayman Molinas, dernek olarak bir ilk gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi: "Türkiye’de ilk kez inovasyonla – sürdürülebilirlik kavramlarını birleştiren iyi uygulamalar ödüllendiriliyor. SKD olarak, inovasyonu sürdürülebilir kalkınmanın gerekli ve önemli bir unsuru olarak görüyoruz. Bizim için inovatif sürdürülebilirlik, sürdürülebilir kalkınmaya somut anlamda katkı sağlayacak ürün ve hizmetlerin üretim, yönetim ya da süreçlerinin yenilikçi ve özgün bir yaklaşımla ele alınması anlamına geliyor. Yarışma ile özel sektörün çevreye, ekonomiye ve topluma katkıyı arttıracak inovatif projelerini ortaya çıkarmayı ve desteklemeyi hedefledik. İyi uygulamaları ödüllendirerek, yaygınlaşmaları konusunda katkıda bulunmayı istedik."