Dünya enerji zirvesi İstanbul'da buluşacak

Enerji sektörünün uluslararası aktörleri, durum değerlendirmesi yapmak ve yeni dönemde stratejileri değerlendirmek için 2016'da İstanbul'da buluşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DAEGU – Güney Kore'nin ev sahipliğinde düzenlenen 22. Dünya Enerji Zirvesi sona erdi. Enerji sektörünün uluslararası aktörleri, durum değerlendirmesi yapmak ve yeni dönemde stratejileri değerlendirmek için 2016'da İstanbul'da buluşacak.

Güney Kore'nin ev sahipliğinde düzenlenen 22. Dünya Enerji Kongresi tamamlandı. Kongre sonunda kapanış ve ev sahipliğinin devri için seremoni düzenlendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ve Güney Kore arasında tarihin derinliklerine dayanan güçlü bir dostluk bağı bulunduğunu söyledi.

Enerjinin sürdürülebilir olmasının insanlık vazifesi olduğunu ifade eden Yıldız, enerjinin insanın en temel ihtiyacı haline geldiğini belirtti.

Politikaları belirlerken, sadece ülkelerin kendi arz güvenliğini değil, küresel odaklı düşünerek ​hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, "Gelecek nesilleri karanlıkta bırakamayız. Bunun için de ülkeler arası işbirliğinin geliştirilmesi, uluslararası politikalara yön veren karar alıcıların karşılıklı bağımlılık ​çerçevesinde politika ve strateji belirlemeleri elzemdir" diye konuştu.

Bir sonraki Dünya Enerji Kongresi'nin İstanbul'da düzenlenecek olması nedeniyle duydukları heyecanı ifade eden Yıldız, İstanbul gibi uluslararası finans merkezi olmaya aday, Asya ve Avrupa kıtasını birleştiren bir şehirde tüm enerji dinamiklerini buluşturmayı arzuladıklarını dile getirdi.

Yıldız, tüm ülkelerden katılımcılarla 2016 yılında İstanbul'da bir araya gelmeyi dört gözle beklediklerini kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir