Erdoğan: Borsa iner, çıkar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yurtdışı gezisi öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların ardından borsanın değer kaybetmesiyle ilgili olarak "Borsa iner çıkar, her zaman istikrarlı çizgi takip etmez" dedi.

Borsada 90 binin üzerinin de görüldüğünü hatırlatan Erdoğan, “Kimse bunu sormuyor. 3-5 bin puan iner, sonra 100 bini yakalar. Siz bu sürecin bütününe bakın. Bir tarafta havalimanı ihalesi yapılıyor. Arkasından bakıyorsunuz köprüyle ilgili ihale yapılıyor. Bütün bunlar ekonomik olarak nereye geldiğimizi gösteren ihalelerdir. Türkiye’de özgüven vardır. Borsayla ilgili değerlendirmeleri yaparken sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya bakın. Bunları genel olarak baktığınızda çok farklı bir tabloyu görebilirsiniz. Bu olaylarla bu olayları lütfen ilintili hale getirmeyin” dedi.

İlk seansta yüzde 7 kayıp yaşandı

Güne yüzde 7'ye yakın değer kaybıyla başlayan ve 79 bin seviyelerine gerileyen borsada ilk seans 5.736 puan düşüşle 80.253 puandan tamamladı. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri önceki kapanışa göre ortalama yüzde 6,67 oranında değer kaybederken toplam işlem hacmi 1,9 milyar lira oldu.