Erdoğan'dan o polise cevap: Kalan 5 cüzu cezaevinde okursun

Erdoğan, gözaltına alınan Emniyet Amiri Arslan’ın "Vefat eden anneme okuduğum hatim yarım kaldı" açıklamasına, "İçerde zaman bol. Al Kuran-ı Kerim-i yanına orada 5 cüzünü de tamamla" yanıtını verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜMSİAD) Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği iftarda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gözaltına alınan ve Emniyet Amiri İsmail Arslan’ın "Vefat eden anneme okuduğum hatim yarım kaldı. Şehit kızların anneleri kalan son 5 cüzü okusun. Kızlarına ve rahmetli anneme armağan etsinler" sözlerine yanıt verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, emniyete yönelik düzenlenen paralel operasyonda gözaltına alınan polislerden birinin annesi için başladığı hatmin yarıda kaldığını söylemesine, “Anneciğine haber gönderiyor. Bir tanesi diyor ki ‘5 cüzüm kalmıştı hatmi şerifinde. Beni sevenler onu da siz tamamlayın’ diyor. Ben sana söyleyeyim. İçerde zaman bol. Al Kuran-ı Kerim-i yanına orada 5 cüzünü de tamamla” yanıtını verdi.

"17 Aralık-25 Aralık operasyonu, efendisinden aldığı talimatla Pensilvanya'nın Türkiye'yi susturma girişimiydi. Bakın şu anda operasyonlar başladı, senaryolar var. Televizyonlarda, yandaş televizyonlarında dramatik sahneler çiziyorlar. Geçen akşam bir tanesini izledim. 'Ramazan-ı Şerif'te diyor Kur'an hatmediyordum. 5 cüzüm kalmıştı'. 'Şimdi' diyor, 'bunu bitiremeden cezaevine gidiyorum. Bütün dostlarıma sesleniyorum, benim o kalan 5 cüzümü de siz tamamlayın' Şimdi buna verilecek cevap kolay. En rahat yer cezaevi. Giderken yanına bir Kur'an-ı Kerim al. O kalan 5 cüzü de orada tamamlarsın. Bunlar milleti ne zannediyorlar anlamak mümkün değil. En rahat yer orası. Hatta Kur'an-ı Kerim değil meal al. Hem Kur'an'ı oku hem mealini oku. Burası bu noktada çok çok ferasetin de açıldığı bir yerdir. Medresei Yusufiyedir anlayanlar için."

Bu konularda ilginizi çekebilir