"Erken Rezervasyon Kampanyası" başladı

Erken rezervasyon yaptıranlara, havayolu uçuşlarında indirim imkanı ve seyahatlerin sigortalanması gibi avantajlar sağlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İç turizmi canlandırma ve vatandaşlara avantajlı ödeme imkanını amaçlayan, ayrıca ülkeye gelen yabancı turistlerin daha uygun ödeme koşullarıyla seyahat ettiklerine dair yaygın algıyı değiştirmeyi hedefleyen ''Erken Rezervasyon Kampanyası'' başladı.  

Kampanyanın tanıtımı dolayısıyla bir otelde düzenlenen toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, önceki yıllarda iç turizmin ihmal edilmiş olduğunu söyledi. Özaslan, "Yıllardır turizm ve turist dendiğinde algılamada bazı yanlışlıklar vardı. Turizm dendiğinde yurt dışından yapılan ziyaretler, turist denince de yabancılar akla geliyordu. Yerli turist ve iç turizm ihmal edilmişti. İç turizm bence bir ülkenin turizm endüstrisindeki sigortasıdır ve yalnızca kriz anlarında hatırlanmamalıdır" dedi.  

Ülkelerin içeride ya da dışarıda yaşadığı bazı çevresel, siyasi ve ekonomik faktörlerden en az etkilenen boyutunun iç turizm olduğunu ifade eden Özaslan, "Bugün dünyada turizm açısından söz sahibi ülkelerin yapısına bakıldığında, iç turizmin ülke ekonomisine veya konaklama endüstrisine sağladığı faydaların çok üst boyutta olduğu görülür. Bu açıdan da ihmal edilmemesi gerekir" diye konuştu.   

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da önceki yıllarda başarıyla yürütülen erken rezervasyon kampanyasının, 2014 yılında da aynı şekilde devam edeceğine inandığını söyledi.

Ulusoy, 2023 yılında 50 milyon ziyaretçi ve 50 milyar dolar geliri hedeflediklerini anlatarak, "35 milyon insanımızı gezdirmek istiyoruz. Biz ekonomiye katkı sağlıyoruz. Kütahya'ya da Afyon'a da Diyarbakır'a da Kamerun'a da turist gönderiyoruz. Biz 78 ülkeye turist gönderiyoruz" dedi.  

"Tatil herkesin hakkı"

Vizelerin 3,5 yıl içinde kolaylaştırılacağına da değinen Ulusoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Avrupa Birliğinin bizi artık Ortadoğu ya da Uzakdoğuda'daki bir ülke gibi görmemesi lazım. İyi bir müşteri olarak Türkiye'nin önünün açılması lazım. Yunanistan ve İtalya vizeleri kolaylaştırdı, gidişler çoğaldı. Dolayısıyla kim vizelerde kolaylık yapıyorsa, seyahat acentalarımız onları tercih ediyor."

2009 yılından itibaren gerçekleştirilen erken rezervasyon kampanyasının bu yılki sloganları da "Tatil herkesin hakkı" ve "Yerinizi şimdiden ayırtın" olarak belirlendi.  

Kampanyadan yararlananlar, tur paketlerinde yüzde 35-40 oranında indirim kazanırken, işbirliği yapan bankaların kredi kartları ile ödeme yaptıklarında ise taksitlerin ötelenmesi imkanına sahip olabiliyor. Erken rezervasyon yaptıranlara ayrıca, havayolu uçuşlarında indirim imkanı ve seyahatlerin sigortalanması gibi avantajlar da sağlanacak.  

Toplantıya, Türk Hava Yolları Satış ve Pazarlama Başkanı Halil İbrahim Polat ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkan  Yardımcısı Mehmet İşler de katıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir