'Ermeni Tasarısı bir ön uyarı'

CHP'li Loğoğlu, ABD Senatosu'nun kabul ettiği Ermeni Tasarısı hakkında, 'Bu bir ön uyarıdır' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinin aldığı “Ermeni soykırımı” karar tasarısını bir ön uyarı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Loğoğlu yaptığı yazılı açıklamada, ABD Kongresi’nin Temsilciler kanadıyla sınırlı kalan söz konusu iddiaların uzun bir aradan sonra ilk defa Senato kanadına da sıçradığına dikkat çekti. Senato Dış İlişkiler Komitesinin Ermeni iddialarını destekleyen bir kararı önemli oy çokluğuyla aldığını belirten Loğoğlu, “Karar tek yanlıdır ve tarihi gerçeklere uymamaktadır” dedi. Ancak kararın hem iki ülke ilişkileri, hem de Ermeni meselesi bağlamında Türkiye’nin dünyadaki konumu bakımından önemli olduğun belirten Loğoğlu şöyle devam etti: 

“Şu ana kadar yaptığı açıklamalar AKP Hükümetinin meselenin ciddiyetini anlamadığını göstermektedir. Görünen odur ki, AKP iktidarı 2015’e hazırlıksız yakalanacaktır. Boş suçlamalar, hamaset dolu söylemler, ders verir gibi konuşmalar ve başka ülke parlamentolarını neler yapamayacaklarını belirlemeye çalışmak gibi anlamsız çıkışlar bir işe yaramayacaktır. CHP olarak bu konuda kapsamlı, tutarlı ve ayrıntılı bir strateji oluşturulması çağrısında bulunuyoruz. 2015 yılının bir kırılma ve çatışma noktası değil, taraflar arasında bir barış ve uzlaşı yılına dönüştürülmesi için çaba gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Zaman birbiriyle barışan halkların zamanıdır.”

Bu konularda ilginizi çekebilir