Eroğlu: 200-300 yıl dayanacak şebekemiz var

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Biz master planda, 35 milyona kadar su verecek ve 2071 yılına kadar sürecek sistemleri hazır ediyoruz. Altyapı şebekesi tamamen yenilendi. 200-300 yıl dayanacak bir şebekemiz var" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) üyesi iş adamlarıyla bir araya gelerek, bakanlık faaliyetleri hakkında bilgi verdi.  "İstanbul'a su sıkıntısı yaşatmayacağız. Kaldı ki perşembe, cuma gününden itibaren de yağışlar gelecek" dedi. 

İstanbul'da geçen yıl aralık ayında binlerce fidan dikimi gerçekleştiren ASKON üyeleriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ekonomik gelişme olduğu zaman Türkiye'nin ayağa kalktığını ifade eden Eroğlu, güçlü ekonomi için siyasi istikrarın olması gerektiğini, ülkede istikrar olduğu zaman ekonominin güçlü tutulduğunu belirtti.  

Eroğlu, Gezi Parkı'nda yaşanan olaylara da değinerek, güçlü ekonomiye sahip olmanın Türkiye'yi kıskananların dikkatini çektiğini, olayların 3-5 ağaç nedeniyle çıkmadığını, arka planda başka olayların olduğunu kaydetti. 

Türkiye büyüyen bir ekonomiye sahip

Bakan Eroğlu, bakanlığın altyapı ve barajlarla ilgili yaptığı ve devam eden projelerinden bahsederek, ülkede istihdam üretmenin ve ihracat yapmanın önemli olduğunu vurguladı. 

İş adamlarının dünyanın her yerinde ihracat için çalıştığının altını çizen Eroğlu, dünyada 2008'de başlayan ve şu anda devam eden ekonomik krizin olduğunu, Türkiye'nin alınan tedbirler sayesinde bundan etkilenmeyerek çıktığını anlattı. 

Eroğlu, Türkiye'nin dünyanın 16. büyük ekonomisi olduğunu aktararak, şöyle devam etti: 

"Kişi başına milli gelir ciddi bir şekilde arttı. Kişi başına gayrisafi milli hasıla 2002 yılında 3 bin 500 dolarken, inşallah bunun 2015 yılında 13 bin civarına yükselmesini hedefliyoruz. Ülkemizin 2023 hedefi de var. Bu rakamı en azından 25 bin dolara yükseltmek için gayret içerisindeyiz" 

Bakan Eroğlu, Türkiye'nin büyüyen bir ekonomiye sahip olduğunu, IMF'ye olan borçların ödendiğini anlattı. 

Eroğlu, İstanbul'da su sıkıntısı yaşanmaması için barajlarla ilgili yaptıkları ve yapacakları çalışmalardan da bahsetti.  

Kanal İstanbul'un nereden geçeceği belli değil 

Toplantıda iş adamlarının sorularını da yanıtlayan Eroğlu, "İstanbul'da hava durumu nedeniyle önümüzdeki günlerde su sıkıntısı olacak mı?" sorusu üzerine, İstanbul'daki barajların durumuyla ilgili bilgi verdi.   

İstanbul'da su sıkıntısı olmayacağını vurgulayan Eroğlu, "Biz master planda, 35 milyona kadar su verecek ve 2071 yılına kadar sürecek sistemleri hazır ediyoruz. Çoğu tamamlandı. Altyapı şebekesi tamamen yenilendi. 200-300 yıl dayanacak bir şebekemiz var. İstanbul'a su sıkıntısı yaşatmayacağız. Kaldı ki perşembe, cuma gününden itibaren de yağışlar gelecek" ifadelerini kullandı. 

Eroğlu, "Kanal İstanbul Projesi, İstanbul'un su kaynaklarına zarar verecek mi" sorusu üzerine de tatlı su kaynaklarına zarar vermemesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Kanal İstanbul'un tam olarak nereden geçeceği belli değil" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir