Eşcinsel evliliğe patlayıcılı tehdit

Fransa'da Meclis Başkanı Bartolone'ye içinde patlayıcı tozu bulunan tehdit mektubu gönderildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS  - Fransa'da eşcinsellerin evlenmesi ve evlat edinmesine imkan sağlayan yasa tasarısı ile ilgili tartışma sertleşiyor. Meclis Başkanı Claude Bartolone'ya bugün içinde patlayıcı tozu da bulunan ve eşcinsel evliliğin kabul edilmesi halinde eylemlerde bulunulacağı tehdidi içeren bir mektup gönderildi.

Terörle mücadele savcısının soruşturma başlattığı tehdit mektubunda, "Bizim yöntemlerimiz protestocuların eylemlerinden daha radikal olacak. Eğer savaş istiyorsanız, istediğinizi alacaksınız. Eğer tasarı yasalaşırsa, siyasi partinizin üyeleri fiziksel zarar görecek" ifadesi yer aldığı bildirildi.
Genel Kurul'da ilk kez 14 Şubat'ta kabul edilen tasarı, iki hafta önce Senato Genel Kurulu'nda da metin üzerindeki bazı değişikliklerle kabul edilmişti. Değişiklikler nedeniyle tüzük gereği, tasarının yasalaşmadan önce son kez bir daha yarın mecliste oylanması gerekiyor.
Tasarıya karşı çıkanlar ve destek verenler, son bir hafta içinde başkent Paris'te gösteriler düzenliyor. Muhalefetin de itiraz ettiği tasarıya karşı çıkanlar dün yine Paris'te toplanmış, polise göre 45 bin, gösteriye katılanlara göre yaklaşık 250 bin kişi bu protestoya katılmıştı.
Daha önce konuyu referanduma götürmek isteyen ancak meclis ve senatodan destek alamayan ana muhalefet partisi Halk Hareketi Birliği (UMP), tasarının yasalaşması halinde Anayasa Mahkemesi'ne gideceğini açıklamıştı.
Yasa tasarısına sağ partiler, muhafazakar dernekler ve Kilise şiddetle karşı çıkıyor. Fransa'daki son kamuoyu yoklamasına göre, seçmenlerin yüzde 53'ü eşcinsel evliliğe sıcak bakarken, yüzde 56'sı bu kimselerin evlat edinmesine karşı çıkıyor.
Katolik Kilisesi, "aile kurumunu tahrip edeceği ve ahlaki değerlere aykırı bulduğu" gerekçesiyle yasa tasarısı aleyhinde görüş bildirmiş ve seçmenleri parlamentoya baskı yapmaya davet etmişti.
Fransa, tasarının yasalaşması halinde, dünyada eşcinsel evliliği kabul eden 14. ülke olacak.