Esenboğa'dan Aşkabat seferleri başladı

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Türkmenistan Havayolları'nın Aşkabat’a düzenlediği ilk sefer gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara Esenboğa Havalimanı, Türkmenistan Havayolları'nın Aşkabat seferlerine ev sahipliği yapmaya başladı.

TAV'dan yapılan açıklamaya göre, Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Türkmenistan Havayolları'nın Aşkabat’a düzenlediği ilk sefer gerçekleşti. 

Ankara Esenboğa Havalimanına inen yolcular ve kabin ekibi, düzenlenen törenle TAV Esenboğa ve Türkmenistan Büyükelçiliği yetkilileri tarafından karşılandı.

Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu, seferlerin öncelikle iş adamları, sonrasında da Türkmenistan'da öğrenim gören öğrenciler için büyük önem arz ettiğini ifade etti. 

TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer de Esenboğa Havalimanı'nın, Orta Asya'da önemli bir destinasyon olan Aşkabat'a Türkmenistan Havayolları ile bağlanmasından mutlu olduklarını bildirdi. Demirer, havalimanından dünyanın 12 ülkesinde 25 noktaya uçuş gerçekleştirildiği bilgisini verdi. 

Türkmenistan Havayolları, Esenboğa Havalimanı'ndan Aşkabat'a sezon boyunca her salı ve cuma günleri karşılıklı direkt uçuş gerçekleştirecek. Ankara Esenboğa Havalimanı, geçen yıl 11 milyondan fazla yolcuya hizmet sunarken, 83 bin 239 uçuşa ev sahipliği yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir