Esenler'deki operasyonda 18 gözaltı

Esenler'de yaklaşık 500 polisin katıldığı asayiş ve narkotik suçlarına yönelik operasyonda çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonda 18 kişi gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Emniyeti tarafından yaklaşık 500 polisin katılımıyla asayiş ve narkotik suçlarına yönelik operasyonda 18 kişi gözaltına alındı, çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Tuna Mahallesi'nde sabah saatlerinde başlatılan operasyonu, Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Filibya Saral olay yerinde yönetti.  

Operasyona, asayiş, narkotik, özel harekat, çevik kuvvet ve güven timleri şube müdürlükleri ile motosikletli polis timleri ve Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinden oluşan yaklaşık 500 polis katıldı.  

Mahallelinin taşlı saldırısına biber gazıyla müdahale

İlçede 21 adrese eş zamanlı baskın düzenlenen operasyonda kontrol altına alınan sokaklarda kişilerin üst araması ve genel bilgi tarama (GBT) sorgulaması yapıldı, araçlar kontrolden geçirildi. Kıraathane, ev ve internet kafelerde yapılan aramalarda, uyuşturucu hap, esrar, bonzai, ruhsatsız silah ve mermiler bulundu. 

Operasyonda bazı kişiler de gözaltına alındı. Bu sırada mahalle sakinleri, polis ekiplerine taşla saldırdı. Çevik Kuvvet polisleri, gruba biber gazıyla müdahale etti.  

esenler_narkotik.jpg

Şüpheli sürücü aracıyla kaçarken polisi yaraladı 

Bu arada, Esenler'de operasyon yapıldığı sırada, Atışalanı Köprü altında trafik denetimi yapan motosikletli polise "dur" ihtarına uymayan bir sürücü aracıyla çarparak, kaçtı.  

Kazada yaralanan polis memuru ambulansla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis memurunun sağlık durumunun  iyi olduğu öğrenildi.  

MOBESE görüntülerinden aracın gidiş yönünü belirleyen ekipler, otomobili Bayrampaşa'da terk edilmiş halde buldu. Polis, aracın sürücüsünü yakalamak için çalışma başlattı. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir