Eski İstihbarat Daire Başkanı Uzun ifade verdi

Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, yasa dışı dinleme soruşturması kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ifade verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Öğle saatlerinde Ankara Adliyesine gelen Uzun, ilk olarak Memur Suçları Soruşturma Bürosunda görevli  Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen'e, ardından da Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük'e "müşteki" sıfatıyla ifade verdi.

Yaklaşık 3,5 saat adliyede kalan Uzun, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada yasa dışı, usulsuz, imzasız, mühürsüz belgelerle dinlendiğini ileri sürdü.

Uzun, "Telefonlarımı dinlemişler. Beni dinlediklerini biliyordum. Bunlar, gerek kararı verenler, gerekse kararı talep edenler aynı örgüte bağlı" dedi. 

Sabri Uzun bir gazetecinin "kaç kez dinlenmişsiniz?" sorunu, "Benimki kıyamet gibi. Dinlenmeyen kalmamış. Beni 7-8 defa dinlemişler. Bunlar adaleti de kirlettiler, kurumları da kirlettiler, kendi şeref ve haysiyetlerini de kirlettiler. Şimdi adamız diye geziyorlar."

Daha önce telefonlarının usulsüz şekilde dinlendiğini duyduğunu ifade eden Uzun, 4 kez daha dinlendiğini savcılara verdiği ifade sırasında öğrendiğini bildirdi. 

Uzun, "Yapılan inceleme sonrasında, arşivdeki dinleme kararlarını, mahkeme kararlarını incelemişler. İME numarası üzerinden 'bu kime ait' diye sormuşlar. Benim telefonum olduğunu tespit edince çağırdılar. Bu konuda ifademi aldılar. Tekin Küçük ve Alper (Türközmen) beye de dinlemeyle ilgili ifade verdim" diye konuştu.

Uzun, daha önce de HSYK başmüfettişlerine ifade verdiğini bildirdi.