'Eski tartışmaları eski Türkiye'de bırakalım'

Resmi olmayan sonuçlara göre 12'inci cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan, AK Parti genel merkezinde 4'üncü balkon konuşmasını yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -Resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan, oyların yüzde 52'sini alarak Türkiye'nin 12'inci Cumhurbaşkanı oldu. Seçimin sonuçlanmasına yakın bir süre kala Üsküdar'daki evinden ayrılan Ankaraya geldi ve AK Parti Genel Merkezi'nin balkonundan halka hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"Kardeşlerim aziz milletim sevgili vatandaşlarım bu zafer gecesinde en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. Cumhuriyet tarihimizde ilk kez gerçekleşen halk oyuyla cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkemize milletimize tüm dost ve kardeş ülkelere hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum.

Şahsımı Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’nci cumhurbaşkanı olarak tayin eden aziz milletime buradan şükranlarımı sunuyorum. Sandık başına giden her bir kardeşime teşekkür ediyorum. bize oy versin yada vermesin oyunu kullanan bu tarihi günde tarihin yapılmasına ve yazılmasına katkıda bulunan her bir vatandaşıma teşekkür ediyorum.

Yurt dışında bütün zorluklara rağmen sandığa gidip bu tarihi seçimde ilk kez oy kullanan kardeşlerime gümrük kapılarında oy kullanan kardeşlerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 

Bugün Avustralya’dan, ABD’ye,  Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Bosna Hersek’e kadar Türkiye için dualar eden tüm gönül dostlarına teşekkür ediyorum. Bugün bu seçimi kazanan sadece Recep Tayyip Erdoğan değildir. Bugün milli irade bir kez daha kazanmıştır. Bugün demokrasi bir kez daha kazanmıştır. Bugün şahsıma oy verenler kadar, şahsıma oy vermeyenlerde sevenlerimiz kadar sevmeyenlerimiz de kazanmıştır.

Bugün 77 milyon 81 vilayet kazanmıştır. Hiç kuşkusuz bugün yeni Türkiye öncü Türkiye kazanmıştır. Sadece Türkiye değil, bugün Bağdat’ta İslamabad’da Beyrut, Saraybosna Üsküp de kazanmıştır. Bugün Şam, Halep, Hama, Humus, bugün Ramallah, Nablus, Gazze, Kudüs de kazanmıştır.

Artık devletin ve milletin iki ayrı istikameti bulunmuyor. Bugünden itibaren aynı istikamete bakıyor. Bir olarak aynı rotada yürüyor. 12 Eylül 2010 tarihinde yüzde 58 oy oranıyla kabul edilen anayasa değişikliği 12 Eylül darbesinin izlerini hatırlayın silmişti. Bugün ise 27 Mayıs 1960 parantezi artık kapanmıştır. 27 Mayıs’ın bir vesayet aracı olarak Türkiye’ye dayattığı cumhurbaşkanlığı anlayışı artık tedavülden kalkmıştır. Biz 13 yıl önce 14 ağustos 2001’de Ak Parti’yi kurarken ne demiştik? Menderes gibi “yeter” demiştik. Yeter söz milletindir demiştik. Ama bir şey daha ilave etmiştik. “Yeter söz de milletin, karar da milletindir” demiştik. İşte şimdi söz de karar da milletin uhdesine geçti. Aracılar vasıtasıyla cumhurbaşkanı seçmediniz. Bizzat kendiniz seçtiniz. Önemli olan burası.

Millet sadece TBMM’yi sadece hükümeti tayin eden değil cumhurbaşkanını da tayin eden bir gücü ele geçirmiş, Türkiye’nin istikametini artık kendisi bizzat belirlemeye başlamıştır. Biliniz ki bugün dünden çok daha iyidir. Emin olunuz yarınlar bugünden çok daha iyi olacaktır. Zira bugün Türkiye’nin gücüne güç katılmıştır. Bugün 2023 hedefleri 2053 ve 2071 hedefleri artık çok daha yakınımıza gelmiştir. Bundan 13 yıl önce AK Partiyi kurduk. Rabbime ne kadar hamd etsek azdır. 9 seçime girdik, her birinden zaferle çıktık.

Ve dikkat ediyor musunuz oylarımız hep yükselerek sandıklardan çıktık. Hemen hemen her seçimde bir balkon konuşması yaptım. Aziz milletime seslendim. Her bir balkon konuşmamda gönül diliyle konuştum. Aziz milletimize her bir seslenişimde akıldan ziyade kalbin ve vicdanın kelimeleriyle seslendim. Kardeşlerim meydanlarda mikrofonların önünde balkonda ne söylediysem 12 yıl boyunca söylediğimin arkasında durdum. Sözüme vefanın mücadelesini verdim. Bu dokuzuncu seçim konuşmamda da gönlümün ruhumun vicdanımın hissiyatını sizlere aktarıyorum.

Kısıklıda da konuştu

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'ya hareket etmeden önce Haliç Kongre Merkezi'nde oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı konuşmada, "Şu anda henüz maçın daha uzatma dakikalarını oynuyoruz, daha henüz bitmiş değil. İnşallah hakem son düdüğü YSK kararı ile açıklayacak ama tribünler de bir şeyin kararını verir" dedi.

Erdoğan, "Bizde bu can bu tende oldukça inşallah bu yolda milletimize, vatanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Daha ileri bir demokrasi, onun standartlarını ülkemizde egemen kılmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Çözüm sürecini ülkemizde egemen kılmak için gayretle koşturacağız" dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Milletimiz, malum 5 Temmuz'da çıktığımız yolculukta, bugün sandıklarda iradesini ortaya koydu. Şu anda da yüzde 97 gibi sandıkların neticesini almış vaziyetteyiz. Yüzde 100 olarak neticeyi aldığımız anda, o zaman milletimizle inşallah genel merkezimizin balkonundan seslenerek kucaklaşacağız. Ben dualarınızı bekliyorum. Maltepe'de söylediğim gibi 'hakkınızı helal edin' diyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir