Eskişehir'e ikinci sivil havacılık merkezi

Eskişehir’de, Sivrihisar Havacılık Kulübü Derneği tarafından, İnönü Tesisleri’nden sonra Sivrihisar’da ikinci bir sivil havacılık merkezi kurulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek TOPRAK

ESKİŞEHİR - Eskişehir, İnönü Tesisleri’nden sonra Sivrihisar’da kurulacak olan ikinci bir sivil havacılık merkezine kavuşmaya hazırlanıyor. Uçakların inip kalkabileceği pist ile konaklama birimleri, hangarlar, helikopter pisti, eğitim salonları ve sosyal tesislerin yer alacağı merkezin en önemli özelliği, uluslararası düzeyde sportif amatör havacılık etkinliklerine ev sahipliği yapacak olması.

Eskişehir’in Sivrihisar İlçesinde yer alan Yeşilköy mevkiine, Sivrihisar Havacılık Kulübü Derneği tarafından kurulacak olan Uluslararası Sivrihisar Sportif Havacılık Merkezi için çalışmalara başlandı. Merkez hakkında bilgi veren Sivrihisar Havacılık Kulübü Derneği’nin kurucu üyelerinden akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, sivil havacılığın hizmetinde olacak bu merkezin, tamamen bu işe gönül verenlerin desteği ile hayata geçeceğini söyledi. Havacılık camiasından ciddi bir destek gördüklerini ifade eden Öztürk, “Herkes bu çalışmayı gönüllü olarak üstlendiği için maliyetlerin üstü kapalı oluyor. Yani projemizle ilgili çok güzel bir kamuoyu oluşturduk, dünyada bir ilki yapıyoruz ve imece usulü havacılık parkı inşa ediyoruz” diye konuştu.

Havacılık alanına yapılacak en büyük hizmetin, gelecek nesle havacılıkla ilgilenebilecekleri ortamlar sağlamak olduğunu vurgulayan Öztürk, “Sportif amatör havacılık konusunda Türkiye’nin çok ciddi şekilde geri kaldığını tespit ettik. Bu işe uzun yıllarını veren arkadaşlarla Sportif Amatör Havacılık Merkezi’ni kurmaya karar verdik. Bu merkezin hayata geçmesi için önce derneğimizi faaliyete geçirdik” dedi. Havacılık merkezinin Sivrihisar’a kurulma nedenini açıklayan Öztürk, “Bir çok yere yakın mesafede ve en önemlisi rant bölgelerinin uzağında" şeklinde konuştu.

Dünyanın her tarafından havacılar Sivrihisar’a gelecek

Amatör ve sportif havacılığın Türkiye’de sahipsiz durumda olduğunu kaydeden Öztürk şöyle devam etti: "Bu projemizde çok sıkı yurtdışı bağlantılarımız var. Paraşütçüsü, yamaç paraşütçüsü, yelken kanatçısı gibi sportif havacılıkla ilgili her türlü unsurun yurtdışıyla kombineli olarak aktivasyonunu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Burada her ay paraşüt şampiyonası, planör şampiyonası, akrobasi uçuşu, model uçak şampiyonası gibi uluslararası bir organizasyon düzenlemeyi planlıyoruz. Bu etkinlikler için dünyanın her tarafından amatör sportif havacılar Sivrihisar’a gelecek. Sivrihisar’ın adı dünyada tanınacak. Bu şekilde gerek Sivrihisar’a gerekse de Eskişehir’e merkezin önemli bir katma değeri olacak.”

Proje 3 etapta inşa edilecek

Öztürk, 164 bin 350 metrekarelik alana kurulacak olan merkezin şuanda altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Proje 3 etapta inşa edilecek. Birinci etapta 800 metre uzunluğunda uçuş pisti, iki hangarımız ve işletme binalarımızın yapılması, sivil havacılıkla ilgili bazı prosedürlerin çözülmesi var. 2'inci etapta ilave hangarların yapılması, 3'üncü etapta ise 80 yataklı bir konaklama tesisi yapılması düşünülüyor. Birinci etabın 2014 yazında tamamlanmasını planlıyoruz. 2015 yılında diğer etaplarında tamamlanarak, Sivrihisar’ın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü olan Eylül ayında açılışını gerçekleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir