Estuz, 2015'i atılım yılı ilan etti

Estuz, yatırım atağına geçti. 2014 yılında yüzde 20’nin üzerinde büyüyen Estuz, aynı büyüme oranını bu yıl da yakalamayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Toplamda ayda 12 bin ton üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük mamul tuz üreticileri arasında yer alan Estuz, 2015’i atılım yılı ilan etti. 2014’ü yatırımlarla geçiren ve yüzde 20 büyüme ile başarılı bir yıl olarak geride bırakan şirket, bu yıl da birçok yeni yatırıma imza atmaya hazırlanıyor. 

Piyasaya sunacakları yeni markanın hazırlığını tamamlamak üzere olan Estuz, İzmir’de faaliyet gösteren fabrikalarında da kapasite artışına gidecek. "2015, Estuz için atılım yılı olacak" diyen Estuz Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Özdemir, bu yılki yatırımları ile ilgili şu bilgileri verdi: 

"Çok yakın bir zamanda perakende sektöründe yeni bir marka ile yer alacağız. Doğal, sağlık ve gurme ürün çeşitlerimizle perakendedeki pazar payımızı artıracağız. Ayrıca ayda 5 bin ton üretim yapılan İzmir Çiğli’deki Deniz Tuzu üretim tesisimizde kapasiteye yönelik bir yatırımı hayata geçireceğiz. Yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da yatırımlarımız sürecek. İhracat yelpazemize yeni ülkeler ekleyeceğiz. 20’nin üzerinde ülkeye ürün göndererek yaklaşık 4 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde oluşturacağımız zengin ürün grupları ve ambalaj çeşitliliği uluslararası pazarda daha da güçleneceğiz. Turquality ile ilgili çalışmalarımız da devam edecek."

2014 yılında markalaşma konusundaki yatırımlarına hız verdiklerini hatırlatan Vedat Özdemir, "Geçen yıl, kurumsal kimliğimizi yeniledik. Ardından da perakende sektörüne yönelik ürünlerimizin ambalajlarını değiştirdik, saha faaliyetlerimizi yeniden yapılandırdık. Satış ağımızı genişlettik. Pazar araştırmalarına ve AR-GE yatırımlarına da büyük önem verdik. Tüketici odaklı bir yaklaşım ve sürdürülebilir marka başarısı için bu alanda yatırımlarımıza devam edeceğiz" diye konuştu. 
İhracat alanında da başarılı bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen Özdemir, 2014 yılında ihracatlarını bir önceki yıla göre tonaj bazında yüzde 12 artırdıklarını kaydetti. 

Dengeli tuz tüketimine dikkat çekiyor

Tuz tüketimi konusunda hassas bir firma olduklarını ve tüketicilere dengeli tuz tüketimi ile ilgili mesajlar verdiklerini vurgulayan Vedat Özdemir, geçen yıl özellikle bu konuya dikkat çektiklerini ve konuyla ilgili birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Hayatın Dengesi Fotoğraf Yarışması’nın bu çalışmalardan biri olduğunu söyleyen Özdemir, "Fazla tuz nasıl zararlı ise hiç tuz kullanmamak da o kadar zararlı. Bu nedenle ‘Hayatın dengesi dengeli tuz tüketimindedir’ dedik ve ‘Hayatın Dengesi’ yaklaşımı ile bilinçli tuz tüketimi için çalışmayı kendimize misyon edindik. Kısacası, tüketicilerimizi ‘Tadınız tuzunuz dengeli, yemekleriniz lezzetli olsun’ diyoruz" dedi. 

33 yılı geri bıraktı

Temeli Eskişehir’de Bahattin Özdemir tarafından atılan Estuz, sektörde 33 yıldır faaliyet gösteriyor. Endüstriyel ve perakende sektörüne yönelik ürünler ürettiklerini belirten Estuz Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Özdemir, şirket olarak teknolojiyi yakından takip ettiklerini ve fabrikalarında son sistem teknoloji ile üretimlerini gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Vedat Özdemir, tesisleri ve üretim kapasiteleri ile ilgili ise şu bilgileri verdi:  

"Bugün itibariyle üç ayrı bölge ve üç ayrı tesiste hizmet veriyoruz. Eskişehir’deki tesiste ayda bin 500 ton kapasite ile üretim gerçekleştirilirken, Çiğli’deki tesiste ayda 5 bin ton üretim yapılıyor. Dazkırı’daki tesiste ise ayda 3 bin ton rafine tuz, 2 bin 500 ton kurutulmuş tuz kapasitesi ile çalışmalar sürdürülüyor. Tekstil ve kimya sektörünün ihtiyaçlarının yanı sıra seçkin gıda kuruluşlarının tuz tedariğini sağlıyoruz. 2010 yılından bu yana ise rafine ürün çeşitleri ile perakende sektörüne hizmet veriyoruz.

Perakende de yeni bir oyuncu olmamıza rağmen pazar payımızı her geçen gün artırıyoruz. Yakın zamanda piyasada yer alan yeni markamız ile birlikte perakende de daha da güçleneceğiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir