Et zammı lokantaları 'daralttı'

TÜRES Başkanı Tatlıdil, "Biz sıkıntılarla boğuşurken çeşitli bahanelerle et fiyatlarına sürekli zam gelmesi sektörümüzü daraltıyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tatlıdil, et fiyatlarına sürekli zam gelmesinin sektörü daralttığını belirterek, fiyatların düşmesini, stabil hale gelmesini istediklerini belirtti.

Tatlıdil, açıklamasında ramazan öncesi başlayan kırmızı et fiyatlarındaki artışın bitmediğini, bu nedenle denetimli olarak ithal canlı hayvan getirilmesi gerektiğini belirterek, hayvancılık sektörünü geliştirememeleri nedeniyle ithalatı kabullenir hale getirildiklerini aktardı.

İnsanlar harcamalarında kısıtlamaya gitmişken, restoran işletmecileri olarak yüksek kira ve personel ödemelerinde sıkıntı çektiklerini, satışlarını düşürmemek için ürünlerine zam yapmayarak ayakta durmaya çalıştıklarını dile getiren Tatlıdil, "Biz sıkıntılarla boğuşurken çeşitli bahaneler ile et fiyatlarına sürekli zam gelmesi sektörümüzü daraltıyor" dedi.
Ana ürünleri olan ete gelen zam nedeniyle ürünlerine zam yapmaları gerektiğini fakat piyasa şartlarını bildikleri için ürünlerine zam yapamadıklarını kaydeden Tatlıdil, gün geçtikçe artan fiyatlar nedeniyle kırmızı etin "kıpkırmızı et" olduğunu kaydetti.

Merdivenaltı uyarısı

Ali Tatlıdil, "Artık her gün artan et fiyatlarına bizler de sektör olarak kırmızı kart çıkartıyoruz ve sektörümüzde et fiyatlarının düşmesini ve stabil hale gelmesini istiyoruz. Aksi takdirde sektör daralmaya gidecek hatta daha vahimi merdiven altı diye tabir edilen piyasadan farklı yollarla piyasaya sağlıksız hatta sağlığa zararlı etler girecek. Bu etlere rağbet gösteren merdiven altı üreticiler de bu sağlıksızlık etleri sağlıksız ortamlarda halka sunacak. Bu sebeple en kısa sürede yetkililer olaya el atmalı ve spekülasyonlarla et fiyatlarını artıranlara kırmızı kart göstererek halkı ve sektörü rahatlatmalı" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir