Euro Bölgesi'nde "eleman açığı" yüzde 1,6 oldu

Almanya, yüzde 2,7 ile AB ülkeleri içinde en yüksek eleman açığına sahip bulunuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Euro Bölgesi'nde yılın 3. çeyreğinde "eleman açığı" yüzde 1,6 oranıyla önceki çeyreğe kıyasla değişmedi. Söz konusu oran geçen yılın aynı döneminde ise yüzde 1,4  olmuştu. 

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) yayınladığı öncü verilere göre, 18 üyeli Euro Bölgesi'nde yılın 3. çeyreğinde "eleman açığı" yüzde 1,6 oranıyla önceki çeyreğe oranla değişmedi. Geçen yılın aynı döneminde ise söz konusu oran yüzde 1,4 olarak belirlenmişti. 

 28 üyeli Avrupa Birliği'nde (AB) de eleman açığı üçüncü çeyrekte önceki çeyreğe göre yüzde 1,6 arttı. Her iki bölgede de yılın üçüncü çeyreğinde sanayi ve inşaat sektörlerinde elaman açığı oranı yüzde 1,1 ve servis sektöründe de yüzde 2,1 olarak ölçüldü. 

En yüksek eleman açığı oranı yüzde 2,7 ile Almanya'da  

Kıyaslanabilir verilerin mevcut olduğu üye ülkeler arasında en yüksek eleman açığı oranı yüzde 2,7 ile Almanya'da gerçekleşti. Bunu yüzde 2,4'le Belçika ve İngiltere izledi. En düşük eleman açığı oranı ise yüzde 0,4 ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde belirlendi. Bu ülkeyi yüzde 0,5 ile Polonya ve yüzde 0,6 ile İspanya takip etti.  

Yılın 3. çeyreğine ilişkin verilerin mevcut olduğu üye ülkeler arasında geçen yılın aynı dönemine göre eleman açığı oranı 16 ülkede arttı, altı ülkede değişmedi ve beş ülkede de azaldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir