Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi arttı

18 üyeli Euro Bölgesi'nde ekim ayında inşaat üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,3 arttı. Üretimde aylık bazdaki en fazla artış sırasıyla Macaristan, İtalya ve Hollanda'da gerçekleşti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT - Euro Bölgesi'nde ekim ayında inşaat üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,3, Avrupa Birliği'nde (AB) ise yüzde 0,4 arttı.  

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) yayınladığı öncü verilere göre, bu yılın ekim ayında mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi eylül ayına göre Euro Bölgesi ve AB'de artış kaydetti. 

Euro Bölgesi'nde yüzde 1.4, AB'de 0.4 artış 

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi ekimde yüzde 1,3 ve 28 üyeli AB'de de yüzde 0,4 arttı. Söz konusu oran yıllık bazda ise Euro Bölgesi'nde yüzde 1,4 ve AB'de de yüzde 1,5 yükseldi. İnşaat üretimi eylülde Euro Bölgesi'nde yüzde 1,4, AB'de de yüzde 1,5 artmıştı.  

Ekimde inşaat üretimindeki artış, Euro Bölgesi'nde yüzde 1,4 artan inşaat yapımı ve yüzde 0,3 artan inşaat mühendisliği faaliyetinden kaynaklandı. AB'deki artışa ise yüzde 0,4 yükselen inşaat yapımı ve yüzde 0,2 artan inşaat mühendisliği neden oldu. 

En fazla artış Macaristan'da

İnşaat üretiminde aylık bazda en fazla artış sırasıyla Macaristan, İtalya ve Hollanda'da gerçekleşirken, en fazla azalış ise sırasıyla Romanya ve İngiltere'de belirlendi.  

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi sektöründe yıllık bazdaki artış ise yüzde 1,8 artan inşaat üretimi ve yüzde 0,4 yükselen inşaat mühendisliğinden kaynaklandı.  

AB'de ise söz konusu oranın yükselmesinde yüzde 2,3 artan inşaat üretimi etkili olurken, inşaat mühendisliği yüzde 1,5 geriledi.  

Söz konusu oranda yıllık bazda en fazla artış sırasıyla Macaristan, İspanya ve İsveç'te gerçekleşirken, en fazla azalış ise Romanya, Portekiz, İtalya ve Slovakya'da ölçüldü.  
              

Bu konularda ilginizi çekebilir