'Euro Bölgesi'nde istikrar global trendi destekliyor'

Fitch,Euro Bölgesi'ndeki istikrarın küresel ülke notlarının toparlanmasını sağladığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fitch,Euro Bölgesi'ndeki istikrarın küresel ülke notlarının toparlanmasını sağladığını açıkladı

 İSTANBUL -  Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Euro Bölgesi'ndeki istikrarın, küresel ülke notlarının toparlanmasını sağladığını belirtti. 

Fitch'in resmi internet sitesinde yayınladığı raporunda, iyileşen ülke notlarının, gelişmiş ülkelerdeki özellikle Euro Bölgesi'ndeki görünümlerin ve notların istikrara kavuşmasının yansıması olduğu bildirildi. 

Açıklamada, gelişmekte olan ülkelerin notlarındaki yükseliş trendinin 2010 yılından bu yana durduğu ifade edildi. Gelişmekte olan ülkelerin politik ve jeopolitik problemlerle karşı karşıya kaldığı vurgulanan açıklamada, gelişmiş ülkeler ve gelişmekte olan ülkelerin not trendinin tersine dönmeye başladığı kaydedildi. 

Açıklamada,  bu trendin 2014 yılının 2. yarısında ve 2015 yılında da devam edeceği aktarıldı. 

Küresel büyümenin hız kazanacağı belirtilen açıklamada, 2014'te yüzde 2,7 , 2015 ve 2016 yılında ise yüzde yüzde 3,1 oranında gerçekleşeceği tahmininde bulunuldu. 

Açıklamada, gelişmekte olan ülkelerin büyümesinin ise 2014'te yüzde 4,3 , 2015'te yüzde 4,8 , 2016'da ise 4,9 olarak beklendiği bildirildi. 

ABD Merkez Bankası (Fed) ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) 1 yıl içerisinde kademeli olarak sıkı para politikasına geçeceği belirtilen açıklamada, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) 2016 yılına kadar faiz oranlarını değiştirmeyebileceği ifade edildi. 

Açıklamada, "Küresel finans krizinden bu yana makroekonomik istikrarsızlık azalsa da hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerin orta ve uzun vadeli büyüme oranları aşağı yönlü baskılardan etkilenebilir" ifadelerine yer verildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir