Euro Bölgesi'nde PMI beklenenden çok geriledi

Euro Bölgesi'nde PMI, Ağustos'ta yavaşlayarak bölge ekonomisinin zayıf enflasyon ve Rusya'da artan tansiyon karşısında kırılganlığının sürdüğünü gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Euro Bölgesi'nde imalat sanayii ve hizmet sektörü, Ağustos ayında yavaşlayarak bölge ekonomisinin zayıf enflasyon ve Rusya'da artan tansiyon karşısında kırılganlığının sürdüğünü ortaya koydu. 

Londra merkezli Markit Economics tarafından açıklanan verilere göre, Euro Bölgesi'nde bileşik satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ağustos'ta Temmuz ayı seviyesi 53.8'den 52.8'e geriledi. Bloomberg anketine katılan 20 ekonomistin tahmin medyanı endeksin 53.4'e gerileyeceği yönündeydi. 50'nin üzerindeki değerler sektörde genişlemeye işaret ediyor.

Endeks bir yıldan uzun bir süre büyüme sinyali verirken, bölgede ekonomik genişleme, üç büyük ekonomideki zayıflama ile ikinci çeyrekte beklenmedik şekilde durakladı. 

İmalat sanayi PMI 13 ayın en düşüğü olan 50.8'e gerilerken, bir önceki ay 51.8 seviyesindeydi. Hizmet sektörü PMI ise 54.2'den 53.5'e düştü. Markit'ten kıdemli ekonomist Rob Dobson, verilerin üçüncü çeyrekte yüzde 0.3 ile yüzde 0.4 aralığında bir büyümeye işaret ettiğini belirtti.