Facebook ve Instagram çöktü!

Sosyal medya devi Facebook ve popüler fotoğraf paylaşma platformu Instagram'a dünya genelinde yaklaşık 1 saat 10 dakika erişim sağlanamadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’a ve sahibi olduğu popüler fotoğraf paylaşma platformu Instagram bu sabah 08.00 sularında dünya genelinde çöktü.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook ve Instagram'a sabah saatlerinde girilemiyordu ancak sabah 09.08 itibari ile her iki siteye de girilebiliyor. Hatanın sadece Türkiye’de olmadığı dünya genelinde sitelerin çöktüğü iddia ediliyor. Yurt dışından da çok sayıda Facebook ve Instagram kullanıcısı ağlara bağlanamadıkları yönünde mesajlar attı.

Instagram'dan ilk açıklama

Instagram'ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada sorun doğrulanırken, servis kesintisi üzerinde çalışmaların sürdüğü belirtildi.

BTK: Erişim engeli paylaşım sitelerinden kaynaklandı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nca (BTK), sabah saatlerinde Facebook ve İnstagram'a erişimin mümkün olmamasının bu paylaşım sitelerinden kaynaklandığı ve kısa süre sonra bu sitelere erişimin sağlandığı bildirildi. 

BTK'dan yapılan açıklamada, sabah saatlerinde sosyal paylaşım siteleri Faceebook ve İnstagram'a ulaşılamadığına ilişkin haberlerin internet siteleri ile sosyal paylaşım sitelerinde yoğun olarak yer aldığı belirtilerek, sosyal paylaşım siteleri Facebook ve İnstagram'a yönelik herhangi bir erişim engelleme kararının bulunmadığı ifade edildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir