Fark ödemesi destekleri belirlendi

Üreticilere 2014 yılında yapılacak fark ödemesi desteği miktarları belirlendi. Ürüne göre 4 ile 70 kuruş arasında değişen destek var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Üreticilere, 2014 yılında ürettikleri ürüne göre 4 ile 70 kuruş arasında değişen miktarlarda fark ödemesi desteği verilecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin tebliğe göre, 2014 yılı ürünü fark ödemesi desteği miktarları kilogram başına; kütlü pamuk (yurt içerisinde üretilen sertifikalı tohumları kullananlar) için 55 Krş, yağlık ayçiçeği için 30 Krş, soya fasulyesi için 50 Krş, kanola için 40 Krş, dane mısır için 4 Krş, aspir için 45 Krş, zeytinyağı için 70 Krş, buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için 5 Krş, çeltik, kuru fasulye, mercimek ve nohut için 10 Krş olarak belirlendi.

Bu üreticilerden zeytinyağı üreticileri dışında kalanların fark ödemesinden yararlanabilmeleri için desteğe tabi ürüne ilişkin hasat dönemi öncesinde yaptırmış olmaları gerekiyor.

Alım satım, ürün işleme, değerlendirme, depolama işlemlerinin belirlenen esaslara uygun gerçekleşmesi koşuluyla; kütlü pamuk (yurt içerisinde üretilen sertifikalı tohumları kullananlar), yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola, dane mısır, aspir ve natürel zeytinyağı, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek üreticileri ile bu ürünlerin üretimini, ilgili bakanlıkta kayıtlı tohumluk üretici kuruluşları ile sözleşmeli olarak yapan üreticiler de fark ödemesi desteğinden yararlanacak.    

Bu konularda ilginizi çekebilir