Fatih Projesi yarın sonuçlanacak

Tablet alımı ihalesinde en düşük teklif Vestel'den geldi. İhale şirketlerin ek süre talep etmesi üzerine yarına ertelendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü Fatih Projesi kapsamında yapılan tablet bilgisayar alımı ihalesinde yazılı en düşük teklifi 303.7 milyon lira ile Vestel verirken, ihalede revize teklifler yarın alınacak.

Dokuzuncu sınıf öğrenci ve öğretmenlerine dağıtılmak üzere 675,000 adet tablet bilgisayar, 550,000 adet kılıf ve 125,000 adet klavye alım ihalesine beş yatırımcı grubu teklif verdi. Bugün öğleden sonra pazarlık oturumuyla sonlandırılması beklenen ihale, yatırımcılardan gelen süre uzatım teklifi sebebiyle yarın 16:30'da tamamlanacak.

İhale Komisyonu Başkanı ve MEB Eğitim Bilişim Sistemleri Grup Başkanı Özkan Günday, ihaleye, Data Teknik-Pasifik Grup Yayıncılık, Samsung Elektronik, Hewlett Packard, Casper-Exper-Probil, Vestel, Telpa Telekom ve C5 Elektronik'in teklif verdiğini açıklamış; kapalı teklif zarflarının açılmasının ardından Samsung Elektronik ve Hewlett Packard ihaleden çekilmişti.

Kapalı zarflardan çıkan en düşük yazaılı teklifin 303.7 milyon lira ile Vestel'e ait olduğu belirtildi. Vestel Elektronik hisseleri bu gelişme üzerine 1607'de yüzde 3.19 artışla 1.95 liradan işlem görüyordu. Haziran ayında gerçekleştirilen 10.6 milyon adet tablet bilgisayar alım ihalesinin değerlendirme süreci halen devam ettiğinden müfredata göre bu yıl dokuzuncu sınıfların kullanması gereken tablet bilgisayarların alımı için ek ihale düzenlendi.

Fatih Projesi kapsamında alınacak 10.6 milyon tablet bilgisayar seti alım ihalesine ise 24 Haziran'da 11 şirket önyeterlilik için başvuruda bulunmuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir