Fed Başkanı, eleştirilere yanıt verdi

Bernanke, Fed'in izlediği politikanın enflasyona zemin hazırladığı, büyük bütçe açıklarına imkan verdiği, doları zayıflattığı ve tasarruf sahiplerini olumsuz etkilediği yönündeki suçlamaları reddetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

INDIANAPOLIS - ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke dün bankanın tartışmalı tahvil alım planını savunarak bunun zayıf ekonomik toparlanmanın desteklenmesi için gerekli olduğunu söyledi.

Bernanke, Fed'in izlediği politikanın enflasyona zemin hazırladığı, büyük bütçe açıklarına imkan verdiği, doları zayıflattığı ve tasarruf sahiplerini olumsuz etkilediği yönündeki suçlamaları da reddetti.

Ülkedeki alışılmışın dışındaki zayıf ekonomik performansın Fed'i geleneksel olmayan araçlara yönelttiğini belirten Bernanke, buna rağmen bankanın fiyat istikrarı ve maksimum sürdürülebilir istihdam hedeflerinin değişmediğini vurguladı.

Bernanke Indiana Ekonomi Kulübü’nde dün yaptığı konuşmada,"Bu hedefler temel olarak mümkün olduğu kadar fazla işsiz Amerikalının iş sahibi olması istediğimiz ve tüketici fiyatlarında artış oranını düşük ve istikrarlı tutmayı amaçladığımız anlamına geliyor" dedi.

Fed geçen ay ekonomiye yönelik yeni bir güçlü destek programı daha başlatarak, zayıf istihdam pazarında sürekli bir düzelme görülene kadar her ay 40 milyar dolarlık mortgage destekli menkul kıymet satın alacağını açıklamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir