ABD’de kamu borcu beklenenden hızlı artabilir

Fitch Ratings’in Küresel Kredi Başkanı James McCormack ABD’de kamu borcunun öngörülenden daha hızlı artabileceği uyarısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Küresel Kredi Başkanı James McCormack ABD’de kamu borcunun öngörülenden daha hızlı artabileceği uyarısında bulundu.

CNBC’ye değerlendirmede bulunan McCormack, kısa vadeli büyüme görünümünün pozitif olduğunu belirterek, genel olarak ABD’deki denetim ve vergi reformlarının olumlu karşıladığını belirtti.

ABD’nin küresel ticarete ilişkin adımlarının kısa vadede olumsuz olduğunu, uzun vadedeki etkilerinin ise henüz bilinmediğini belirten McCormack, ABD’de toplam kamu borcunun milli gelirin yüzde 100’ünü geçtiğini ve yükselmeye devam ettiğini söyledi.

McCormack ABD Başkanı Donald Trump’ın ekonomi politikalarının kamu borcu seviyesinin öngörülenden daha hızlı artmasına neden olabileceğini belirtti.

McCormack, ABD’nin kredi derecelendirme kuruluşu tarafından  “AAA” notuyla değerlendirildiğini ve ekonomide bunu destekleyecek temel unsurların halen mevcut olduğunu ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir