Asya borsaları kayıplarını siliyor

Asya borsaları bazı piyasaların belirsizliklere karşı direnç göstermeye başlamasıyla beraber yeniden yükselişe geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Asya borsaları bazı piyasaların belirsizliklere karşı direnç göstermeye başlamasıyla beraber bugün erken saatlerdeki kayıplarını silerek yeniden yükselişe geçerken, özellikle petrol fiyatları başta olmak üzere emtia fiyatlarında yaşanan sakinleşme yatırımcıları da hareketlendirdi.

Hafta sonu Fransa'daki seçimlerin beklenmesi ile yatırımcılar belirli sınırlarda işlemler gerçekleştirerek, Asya piyasalarından gelebilecek sürpriz verilere karşı da korumaya geçtiler.
Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi erken saatlerde yüzde 0.5 düşmesinin ardından toparlanarak yüzde 0.1 yükseldi. Çin ve Japonya hisselerindeki artışlar ise piyasaların yeniden yükselişe geçmesine yardımcı oldular.  Japonya hisseleri ihracatın bir önceki yıla göre yüzde 12 arttığını ve üst üste dördüncü ay yükseldiğini gösteren veriler üzerine yüzde 0.3 yükseldi.

Fransa'da merkez aday Emmanuel Macron, hafta sonu gerçekleştirilecek seçimlerde favori
aday olmaya devam ederken, aşırı sağcı aday Marine Le Pen euro karşıtı söylemini daha da
sertleştirdi.

ABD'de ise yatırımcıların son açıklanan bilançoları sindirmeye devam etmesiyle S&P 500
ve Dow Jones gerilerken, Nasdaq endeksi ise yükseldi. Piyasalardaki hareketlerde petrol fiyatlarındaki düşüşün enerji hisselerinde bıraktığı etki de belirleyici oldu.

Dolar, Asya piyasalarında yatırımcıların hafta sonu Fransa'da gerçekleşecek seçimleri
beklemesiyle beraber sakin bir seyir izledi. Doların diğer altı büyük para birimi karşısındaki hareketini takip eden dolar endeksi üç haftanın en düşük seviyesinden uzaklaşarak yüzde 0.1 yükseldi ve 99.781 seviyesinden işlem gördü.

Euro da dolar karşısında yatay bir seyirle 1.0714 dolardan işlem gördü. Güvenli liman olarak görülen yen karşısında ise dolar hafif bir yükseliş göstererek beş ayın en düşük seviyesinden yükselişe geçti ve 108.84 yenden işlem gördü.