BİST, dış borsalara uyumlu açıldı

Küresel borsalardaki yükseliş ve risk iştahındaki artış yurt içi piyasaların güne pozitif başlamasını sağladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump'ın önümüzdeki haftalarda şirketlerin üzerindeki yükü hafifletecek önemli bir vergi reform planı açıklayacağını duyurmasının ardından küresel piyasalarda oluşan pozitif hava Türkiye'ye de yansıdı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, 289 puan artışla 89.119 puandan güne başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,33 oranında değer kazandı.

BIST 100, dün yüzde 0.66 yükselerek 88,830.21 puandan kapanırken, bankacılık endeksi de yüzde 1'in üzerinde artış kaydetmişti.

ABD'de Başkan Donald Trump'ın politikalarına yönelik devam eden belirsizliğe rağmen dün yaptığı açıklamayla şirketlerin üzerindeki vergi yükünü hafifletecek bir reform planı duyurusu yapması üzerine küresel borsalar ve dolar yükseldi. Trump, plan hakkında daha fazla detay vermedi.

Doların global olarak değerlenmesine karşılık, dolar/TL kuru bu sabah itibariyle 3.68 seviyesinden güne başladı.

Ziraat Yatırım günlük borsa yorumunda pozitif risk iştahı ile güne başlandığını belirtirken, veri bakımından sakinlik olmasının da piyasaların pozitif eğilimini korumasına yardımcı olduğunu belirtti.

Şeker Yatırım ise BIST'in gün içinde kâr satışlarını karşılaması halinde yükselişini sürdürme çabası içinde olmasını bekliyor.

Trump, borsaları rekora taşıdıTrump, borsaları rekora taşıdı

 

Dolar güne 3.68 seviyesinde başladıDolar güne 3.68 seviyesinde başladı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir