Borsa rekora bir adım daha yaklaştı

Borsa, küresel piyasalardaki artış ve pozitif bilançolarla güne alıcılı başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul (BİST), küresel piyasalarda yaşanan artışlara paralel olarak güne alıcılı başlarken, Erdemir'in ilk çeyrekte beklentilerin üzerinde açıklanan kârı pozitif harekete katkı sağladı.

BİST 100 endeksi, haftanın son işlem gününe 612 puan artışla 92.651 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,67 oranında değer kazandı.

Erdemir hisseleri ise yüzde 2,24 artışla 5.93 seviyesinden açıldı.

Erdemir'in ilk çeyrekte net kârı geçen yılın aynı dönemine göre 5.5 kat artarak 902 milyon lira oldu. Şirket geçen yıl ilk çeyrekte yaklaşık 164 milyon lira net kâr açıklamıştı.

Diğer taraftan güne 3.6350 seviyelerinde başlayan dolar/TL ise yeniden 3.64 seviyelerine çıktı.

Analistler, yabancı yatırım bankalarının TL'nin ucuz olduğu değerlendirmelerinin ardından düşüş eğilimi hızlanan dolar/TL de, 3,63 seviyesinin destek konumuna geldiğini, bu seviyenin aşağı yönlü kırılması durumunda 3,60 ve 3,55 seviyelerinin gündeme gelebileceğini, BIST 100 endeksinde ise hedefin tarihi zirve konumundaki 93.398 puan olduğunu bildirdi.

Yurt içinde önemli bir veri akışının olmadığı bugün piyasalar iç siyasi gelişmeleri takip etmeye devam edecekler.

Yurt dışında ise bugün Almanya, Euro Bölgesi ve ABD'den gelecek hizmet ve imalat PMI verileri ile İngiltere sanayi üretimi ve ABD ikinci el konut satışları takip edilecek.