BTB, ilk çeyrekte işlem hacmini yüzde 17 artırdı

BTB'nin ilk çeyrekteki işlem hacmi yüzde 17 oranında artarak 685 milyon 976 bin 915 lira olarak gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA -  Bursa Ticaret Borsası'nın (BTB), yılın ilk çeyreğindeki işlem hacmi 685 milyon 976 bin 915 lira olarak gerçekleşti. BTB'nin Ocak-Şubat-Mart aylarındaki işlem hacminde 2016 yılının aynı aylarına göre yüzde 17 oranında artış meydana geldi.

Bursa Ticaret Borsası'nın yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği işlem hacmi ve tescil ücretleri hakkında açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Borsa kotasyonuna tabi ürünlerdeki iç talebin devam ettiğini dile getirdi.

Özer Matlı'nın verdiği bilgiye göre, yılın ilk çeyreğinde Bursa Ticaret Borsası'nda en çok işlem gören ürünler arasında 208 milyon lira ile zeytin ilk sırada yer aldı. 73 milyon 531 bin liralık işlem hacmi ile et ikinci, 63 milyon 488 bin liralık işlem hacmi ile mısır üçüncü sırada yer aldı. Ayrıca yılın ilk üç ayında en çok işlem gören ürünleri arasında 46 milyon 467 bin liralık işlem hacmi ile canlı hayvan ve 23 milyon 738 bin liralık işlem hacmi ile yaş sebze ve meyve işlem hacmi dikkat çekiyor.

"İkinci çeyrek işlem hacmi daha da artar"

İlk çeyrekte görülen yüzde 17'lik artışın Nisan-Mayıs-Haziran aylarını kapsayan yılın ikinci çeyreğinde daha da artmasının beklendiğini ifade eden Matlı, “Hafta sonu demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşen referandumun ardından belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla özel sektör bundan sonra geleceğe daha rahat bakabilecek ve yeni yatırımlar konusunda daha net karar verebilecektir” değerlendirmesinde bulundu. Bu anlamda önümüzdeki 3 aylık dönemde Bursa Ticaret Borsası'nın işlem hacminde de daha çok artışlar bekliyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir