Buffett: Hisse senetleri yüzde 20 aşağı gidebilir

Ünlü milyarder yatırımcı Buffett, hisse senedi piyasasınının öngörülemez olduğunu savunarak, "Hisse senetleri yüzde 20 aşağı gidebilir" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'li yatırımcı Warren Edward Buffett, katıldığı bir TV programında piyasaya ilişkin açıklama yaptı. 

Buffett ABD hisse senedi piyasasında bir balon olmadığını, cari faiz oranı ile hisse senetlerinin ucuz olduğunu ifade etti. Bununla birlikte hisse senedi piyasasınının öngörülemez olduğunu da ifade eden Buffett, "Hisse senetleri yarın yüzde 20 aşağı gidebilir" diye konuştu.

'4 yıl sonra daha iyi olacak'

"ABD ekonomisi, belirli politikalarda görüş ayrılıklarına rağmen gelecek 4 yılda şu andan daha iyi olacak" diyen Buffett, "Eğer ben Fed üyesi olsaydım, Avrupa faiz oranlarını bir faktör olarak değerlendirirdim" değerlendirmesini yaptı.

'Bankalar diğer şirketlerden farklı değil'

Warrenn Buffett, bir bankaya yatırım yaparken, diğer şirketlere yatırıma karar verirken yaptığından farklı bir şey yapmadığını söyledi. Buffett, "Her hani bir varlık alırken aynı ölçümü kullanıyorum. Gelecekteki nakiti cari nakit ile karşılaştırıyorum.Bankalar da diğer şirketlerden farklı değil. Önemli olan şu an ile karar günü arasında ne kadar nakit elde edileceği, bunu iskonto edin ve diğer yatırım araçları ile karşılaştırın" dedi.