Burgan Bank'tan 17.5 milyon lira net kâr

Bankanın aktif büyüklüğü yıllık yüzde 37 artışla 9.9 milyar TL’ye çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Burgan Bank'ın net kârı 2014’ün aynı dönemine göre 27.9 milyon TL artış göstererek 17.5 milyon TL oldu. Bankanın aktif büyüklüğü geçen yılın aynı dönemine göre yıllık yüzde 37 artışla 9.9 milyar TL’ye, nakdi kredileri yüzde 49 artarak 7.8 milyar TL’ye, toplam mevduatı yüzde 49 artış ile 5.5 milyar TL’ye yükseldi. Burgan Bank’ın özkaynakları yüzde 67 artışla 970 milyon TL’ye yükselirken, katkı sermaye dâhil özkaynakları 1.3 milyar TL’ye ulaştı. Sermaye yeterlilik oranı konsolide bazda yüzde .15.48 olurken, solo bazda yüzde 17.05 olarak gerçekleşti.

2015 ilk üç ay sonuçlarını değerlendiren Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç; “2014, bankamız açısından büyüme ve gelişme yılı olmuştur. 2015 yılı ilk çeyrek sonuçları, Burgan Bank’ın belirlediği istikrarlı büyüme hedefini büyük bir azim ve başarı ile sürdürdüğünün göstergesidir. Burgan Bank olarak, güçlü sermayedarımızın desteği ve iştiraklerimiz Burgan Yatırım, Burgan Leasing ve Burgan Portföy’ün başarılı performansları sayesinde ilk üç ayımızı bankacılık sektörünün üzerinde büyüme hedefimize ulaşmış olarak tamamlıyoruz” dedi. 

Burgan Bank olarak ilk üç aylık kârlılığı 17.5 milyon TL’ye çıkardıklarını aktaran Dinç, şöyle devam etti "Aktif büyüklüğümüzü 9.9 milyar TL’ye ve toplam mevduatımızı ise 5.5 milyar TL’ye yükselttik. Kurumsal ve Ticari Bankacılık konusunda çok yetkin ve deneyimli olan Bankamızın, nakdi kredilerdeki büyümesini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49 oranında artırarak 7.8 milyar TL’ye çıkardık. Burgan Bank olarak Perakende Bankacılık alanında, özellikle KOBİ’lere hitap eden ürünler geliştirerek, Kurumsal ve Ticari Bankacılık alanında büyük proje finansmanları yaparak istikrarlı büyümemizi sürdüreceğiz."