Dolar 3.66'nın altını gördü

Haftaya güçlü başlayan dolar, global para birimleri karşısında kazançlarını geri vermesiyle birlikte TL karşısında da düşüşünü sürdürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Pazartesi günü 3,7535'i gören dolar kuru, iki gündür yaşadığı düşüş sonrasında bugün 3.6593 seviyelerine kadar geri çekildi. Kurda işlemler saat 17:13 itibariyle 3,6620 seviyesinden geçiyor.

Dolardaki bu hareketliliği değerlendiren AHL Forex Araştırma Uzmanı Özgecan Özdemir, piyasalarda referandum sonrası azalacak belirsizliğin fiyatlandığını söyledi.

Özdemir, Türk Lirası'nın gelişmekte olan ülke para birimleri içerisinde dolara karşı en çok değer kazanan para birimi olarak 2. sıraya yerleştiğinin görüldüğüne dikkat çekti ve şu şekilde konuştu:
"Veri akışının geçtiğimiz haftaya oranla nispeten sakin olması daha çok fiyatların teknik ve siyasi gündeme bağlı olarak gerçekleşmesine neden oluyor. Ayrıca ABD Başkanı Trump'ın Kuzey Kore'ye tehdit içeren mesajlar vermesi Dolar'daki kırılganlığı arttırdığını görüyoruz. Özellikle USDTRY kurunda 3,67 destek seviyesinin kırılmasıyla düşüşlerin hız kazandığını görebiliriz. 3,66-3,65 destek bölgesi ise orta vadeli yükselen trendin bozulması açısından büyük önem arz ediyor. Bu nedenle bu seviyelerin aşılması durumunda dolar/TL'de yeni bir düşüş trendi oluşumu başlayabilir. Yukarıda ise 3,71 seviyesi kurda meydana gelebilecek toparlanmalara karşı kalıcı yükselişler açısından belirleyici olacak."