Dolar dalgalı günü yatay kapattı

Dün 3.70 seviyesinden dönen dolar, bugün 3.66-3.68 lira seviyelerinde işlem gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Serbest piyasada 3.66 seviyesinden açılan dolar/TL, günü 3.6650 seviyesinden tamamladı.

ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) faiz artış beklentilerini kuvvetlendiren güçlü ABD verilerinin ardından dün 3.70'in üzerini test eden dolar/TL bu seviyelerde kalıcı olmayarak bu sabah güne 3.66 civarında başlamıştı. Küresel piyasaların takip edildiği kur gün içinde 3.6563/3.6875 bandında her iki yönlü dalgalı bir seyir izledi. Ancak güne başladığı seviyelere göre anlamlı bir değişim kaydetmedi. 

Gelişmekte olan para birimlerine yönelik hafta başından beri kuvvetli seyreden risk iştahı ve TCMB'nin sıkı duruşunun devam etmesi dolar/TL'yi aşağı yönlü destekleyen unsurlar olarak ön plana çıkarken Fed beklentileri iç siyasi gelişmeler ve jeopolitik endişeler ise kuru yukarı baskılayan unsurlar olarak ön plana çıkmaya devam ediyor.

"Dolar/TL'de önce 3.63 ardından 3.60 önemini koruyor" diyen bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Lokal talebin kuvvetli kalmaya devam ettiğini görüyoruz. Hem şirketler hem de bireyseller TL'deki değer kazancını döviz pozisyonunu kuvvetlendirmek için kullanmayı tercih ediyor" dedi ve ekledi: "Buna karşın yabancı ilgisi oldukça kuvvetli. O yüzden lokal döviz talebi bugünlerde kuru yukarı taşıyamıyor. Kurda kritik seviyeler aşağı kırılırsa beklentimiz 3.55'li seviyelere doğru düşüşün sürmesi. Burada iki önemli husus var. Biri TCMB politikaları biri de risk iştahı."

Borsada dengeli görünüm izlendiBorsada dengeli görünüm izlendi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir