Dolar, kritik karar öncesi sakin

Fed'in faiz kararını açıklayacağı bugün dolar/TL, önceki günden önemli bir değişim göstermeyerek 3,74 seviyesinde yatay bir seyir izliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Merkez Bankası (Fed) ve TCMB'nin faiz kararları öncesi dolar/TL sakin seyrediyor. Dün 3,74 seviyesinden güne başlayan dolar/TL gün içerisinde 3,7621'e kadar yükselse de tekrar 3,74'lü rakamlara geri döndü.

Fed bugün açıklayacağı kararında 25 baz puanlık bir artırıma gidileceğine artık kesin gözüyle bakılıyor. Analistlere göre faiz kararının etkisiyle dolar/TL'de ilk hedef 3,76-3,78 aralığı olacak. Uzun vadede ise 3,83,386 dirençleri gündeme gelebilir.

Dolar/TL dünkü seviyelerden anlamlı bir değişim göstermeyerek güne yatay başladı. Kur, TSİ 08.57'de 3.7404/3.7464 seviyesinde idi. 3,9695'ten kapanan Euro/TL kuru ise aynı saatte 3,98 seviyesinin altında işlem gördü.

Yaklaşan referandum öncesi Suriye'deki jeopolitik gelişmeler ve bazı Avrupa ülkeleriyle ilişkilerin gerilmesi de piyasalarda yakından takip ediliyor.

Bugün yurtiçinde bütçe ve işsizlik verileri açıklanacak. Yurtdışında ise Fed faiz kararı haricinde ABD verileri takip edilecek.

Fed ve TCMB ne yapacak?Fed ve TCMB ne yapacak?

Küresel piyasalar Fed'i bekliyorKüresel piyasalar Fed'i bekliyor