Dolar/TL'de aşağı yön devam ediyor

Dün akşam saatlerinde 3.64 seviyesinin üzerinde bulunan dolar/TL'de bu sabah ilk işlemler 3.6350'den gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolar/TL'de referandum sonrası beklenen iyimserlik siyasi gündemin sakinleşme eğilimine tam olarak girememesi nedeniyle sınırlı bir şekilde hissedilebiliyor.

Dolar/TL dün akşam saatlerinde 3.6450 civarında bir seyir izledikten sonra bu sabah güne 3.6351/3.6376 seviyesinde başladı. Sonrasında yukarı doğru hareketlenen kur, saat 09:44 itibariyle 3.630'da bulunuyor.

Sepet bazında TL aynı saatte 3.7654/3.7681, euro/TL ise 3.8956/3.8986 seviyesinde bulunuyor.

Bankacılar TL'de belirgin değer kazancının ancak siyasette sakinleşmenin sağlanabildiği kadar hissedilmesini bekliyorlar.

Siyasi belirsizliğin referandum ile ortadan kalkacağına yönelik beklentiler, referandumun hemen ardından OHAL'in uzatılması, referandum sonuçlarına ilişkin tartışmalar, Avrupa'nın yaklaşımı, idam cezası referandumunun gündeme gelmesi gibi unsurlar nedeniyle gerçekleşemedi.

Referandum öncesinde bankacılar siyasi tansiyonun azalması ve gündemin yeniden ekonomiye odaklanması beklentileriyle bu hafta kurun hızlı bir şekilde 3.60 seviyesinin altına 3.50 seviyesine doğru ineceğini öngörüyorlardı.

Üst düzey bir bankacı, "Henüz siyasette durgunluk başlamadı. Bizim öngörümüz arasında referandum sonucuna ilişkin tartışmalar olacağı beklentisi yoktu ve referandum öncesinde bu haftayı bu sonuçla 3.55'te kapatırız diye düşünüyorduk. Şu an piyasa ile ilgili öngörülerimiz siyaset ile benzer şekle geldi" dedi ve ekledi:

"TL'de belirgin değer kazancının ancak siyasette sakinleşmenin sağlanabildiği kadar hissedilmesini bekliyoruz. Bir aşağı yön başladı ancak bunun ne kadar süreceğini ve ne kadar kuvvetli olacağını siyaset belirleyecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir